Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull-ontwerper Newey wuift geklaag Mercedes weg: "Iedereen stemde voor"

Is Mercedes harder geraakt door de nieuwe aerodynamische regels voor 2021 dan andere teams? Red Bull-ontwerper Adrian Newey vindt het een lastige vraag, maar hij weet wel dat het team de regels niet tegenhield toen deze voor het eerst voorgesteld werden.

Verstappen Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Begin dit jaar klaagden Mercedes en Aston Martin steen en been over de nieuwe regels, die hen harder geraakt zouden hebben dan de rest van het veld. Dat kwam omdat zij de enige teams waren met een lage rake-concept, terwijl de rest met het door Red Bull gepionierde hoge rake-concept rondrijdt.

Adrian Newey, de ontwerper van Red Bull en de grondlegger van dat concept, wordt in gesprek met Auto Motor und Sport gevraagd of Mercedes inderdaad benadeeld is, maar de Brit durft dat niet met zekerheid te zeggen. "Elke regelverandering brengt voor het ene team voordelen en het andere team nadelen."

"De versimpelde voorvleugel die enkele jaren geleden werd geïntroduceerd heeft ons bij Red Bull ook harder geraakt dan de rest. Hebben wij nu een voordeel op onze grote concurrent? Het is lastig te zeggen of achteraf te bewijzen. Het was zeker niet de intentie van die regelwijzigingen geweest", oordeelt Newey.

Hij benadrukt dat alle teams voor de regels waren toen deze werden voorgesteld. "Hoe dan ook, tijdens het stemmingsproces in de technische werkgroep stemde niemand tegen of stond er niemand op om te zeggen dat ze door de regels in het nadeel zouden zijn geweest."

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022