Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull presenteert Coronel als nieuwe juniorcoureur

Prachtig nieuws vanuit de Red Bull-gelederen. Ze hebben in niemand minder dan Rocco Coronel, zoon van Tom Coronel, een nieuwe coureur vastgelegd voor het juniorprogramma. En dat op nog maar 13-jarige leeftijd.

Rocco Coronel Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Rocco Coronel maakte onlangs deel uit van een grote groep van 11 jonge coureurs die op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera in Formule 4- en GP3-auto's hun kunsten mochten vertonen onder toeziend oog van Red Bull-talentenscout Helmut Marko. Coronel maakte daarbij dermate veel indruk, dat hij vader Tom Coronel direct bij hem aan tafel riep, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Het maakt dat Red Bull Coronel zojuist aan heeft kunnen kondigen als het nieuwste lid van de Red Bull Junior-familie. De dertienjarige Coronel is nog te jong voor de stap naar de autosport, maar ook in de kartsport zal Coronel de steun genieten van Red Bull. Vanaf 2026 zal Coronel te zien zijn in de Formule 4, waarbij er een ambitieus plan klaar ligt om de wereldtop in de autosport te bereiken.

Rocco Coronel reageert vol trots op zijn aanstelling: "Ik voel me vereerd dat ik ben gekozen als Red Bull Junior Driver na de shootout in Jerez. Het is een bewezen programma dat veel coureurs naar de top van de autosport heeft gebracht. Mijn droom is natuurlijk om Formule 1-coureur te worden. Met deze kans wordt die droom realistischer. Ik heb de Red Bull-coureurs en de manier waarop ze zijn gegroeid altijd gevolgd. En nu word ik één van hen."

Marko ondertussen is blij met de uitkomst van de shootout: "Het herintroduceren van de Red Bull Driver Search is een belangrijke stap in ons juniorenprogramma. De uitgenodigde coureurs hebben reeds laten zien over talent te beschikken en we zijn toegewijd aan het blijven grootbrengen van onze junioren om de toekomst van de motorsport vorm te kunnen blijven geven."

Naast Coronel presenteert Red Bull nog vijf jonge talenten, te weten Fionn McLaughlin uit Ierland, Scott Lindblom uit Zweden, Christopher Feghali uit Libanon, Jules Carante uit Frankrijk en Ernesto Rivera uit Mexico.

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull