Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Red Bull slaakt zucht van verlichting na hachelijk testmoment Perez

Slecht nieuws en goed nieuws volgden elkaar in rap tempo op voor Red Bull en Sergio Perez na een toch wel weer opmerkelijke Formule 1-testochtend in Bahrein.

XPB 1260457 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De dag was nog niet goed en wel begonnen of de actie op de baan werd alweer stilgelegd. Opnieuw kwam er een putdeksel (of afwateringsrooster) los, deze keer nadat Sergio Perez er met zijn Red Bull overheen was gereden. Even was er lichte paniek, want zo'n projectiel kan behoorlijk wat schade aanrichten.

Adrian Newey dook hoogstpersoonlijk onder auto om de schade op te nemen, maar Red Bull gaf op navraag van RacingNews365 aan dat er gelukkig geen schade was. Het tijdverlies beperkt zich daarmee tot het tijdverlies dat iedereen leed.

Een kleine anderhalf uur nadat de sessie werd stilgelegd werd deze weer hervat. Dat maakt dat we een tussenstand opmaken op basis van nog geen drie kwartier rijden, maar we wilden je hem niet onthouden. Carlos Sainz voert de tijdenlijst aan.

En omdat Perez 'gewoon' weer mee kon doen na de onderbreking, kreeg hij de kans zich op te werken naar de tweede tijd. Dat deed hij op medium banden, net als Sainz op P1 overigens en ieder ander.

De F1 maakte bekend dat de lunchpauze komt te vervallen en dat de klok door blijft lopen tot 17:00 uur Nederlandse tijd. Dit om iets van de verloren tijd 'terug te geven' aan de teams en coureurs. Wat dat betekent voor de rolverdeling bij Red Bull en het moment waarop Max Verstappen het stuur overneemt, is nu nog onduidelijk.

Bekijk de tussenstand hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs