Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault heeft vijf motoren gebruikt: "Party modus blijft mogelijk"

In de afgelopen twee wintertestweken heeft het Formule 1-team van Renault gebruik gemaakt van vijf power units, zo heeft motorbaas Remi Taffin bevestigd. De Franse krachtbronchef liet dit in Spanje ten overstaande van de media weten.

Waar Renault in het verleden weleens aan vier Formule 1-teams motoren leverde, hoeft het in 2019 slechts met twee teams rekening te houden. Naast de fabrieksstal beschikt ook McLaren over krachtbronnen van Franse makelij.

Gedurende de wintertests heeft Renault het een en ander uitgeprobeerd, zo laat Taffin weten. "We hebben allerlei mini-modes getest en daar waren we blij mee. We hebben een race-sim modus, een kwalificatiemodus en van alles daar tussenin. De volgende stap zal zijn om te zien waar we staan tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië." "We hebben in de testweken zoveel motoren gebruikt dat ik eventjes moet tellen", lacht Taffin tegenover de pers. "Ik denk dat het team van Renault vijf motoren in heeft gezet. We hebben geen noemenswaardige problemen gekend." Over de veelbesproken 'party mode', de modus waarin de rijders hun motoren tijdens de kwalificatie kunnen zetten, weet Taffin het volgende: "Ik denk dat er nog steeds een grijs gebied zit tussen de normale modus en de kwalificatiemodus, de zogenaamde party mode. De motoren waarvan we nu gebruik maken zijn nog steeds op te voeren dus we zullen vast en zeker een soort party mode behouden." Taffin heeft geen idee waar de Renault-motor staat op de ranglijst, in vergelijk met de Honda, de Ferrari en de Mercedes. "Dat is gissen. We zien het vanzelf, als het seizoen van start gaat!" Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton