Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo had meer verwacht van Bottas: "Hij kwam maar niet"

Daniel Ricciardo had een heerlijke middag tijdens de Grand Prix van Italië. De Australiër ging goed van start en verschalkte in de eerste ronde direct Valtteri Bottas. De Fin kreeg het vervolgens tot grote verrassing van Ricciardo niet voor elkaar om hem op de baan te passeren.

Ricciardo Albon Belgie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

De uitstekende start van Daniel Ricciardo zorgde ervoor dat hij Valtteri Bottas kon passeren: "Ik kwam goed weg en kon meteen Valtteri passeren. Ik had verwacht dat hij me daarna snel weer voorbij zou gaan, maar niks was minder waar. Hij kwam maar niet, op een bepaalt moment had ik zelfs het idee dat ik wat van hem weg reed en dat kwam als een verrassing. We hebben een snelle wagen bij Renault, maar we zitten natuurlijk niet op hetzelfde niveau als de Mercedessen", aldus Ricciardo tegenover onder andere RacingNews365.

Tijdens de pitstop, was het echter het team van Mercedes dat de zaken beter op orde had dan Renault. Daardoor kon Bottas de Australiër alsnog passeren en die plaats wist Ricciardo niet meer goed te maken. "In de tweede fase van de race reed Bottas voor me en ondanks dat hij wat fouten maakte, kon ik niet dichtbij genoeg komen om een aanval te plaatsen. Het was echter duidelijk dat hij niet het ultieme Mercedes-tempo te pakken had, want hij kwam ook Lando Norris voor hem niet voorbij."

Ondanks dat Ricciardo 'slechts' als zesde eindigde, keek de voormalig teamgenoot van Max Verstappen met grote tevredenheid terug op de race in Italië. "Ik heb zeker genoten van de race, mede doordat ik een enkele keer op een goede positie lag. Het waren helaas de omstandigheden die wat tegen zaten, maar dat gold niet alleen voor mij. Het is echter wel zo dat je na zo'n race nog eens denkt van wat als? De rode vlag- en safetycar-situatie kwamen namelijk net op een verkeerd moment voor me."

"Uiteindelijk hoort dat echter allemaal bij het spel en we gaan ons nu dan ook richten op volgend weekend."

Met medewerking van Dieter Rencken

Formule 1 GP Italië 2020 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade