Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Moet door problemen heen leren rijden'

Daniel Ricciardo wil geen tijd meer onnodig verspillen aan het perfectioneren van de setup van de auto als die niet doet wat hij wil. In plaats daarvan wil hij 'door de problemen heen' rijden.

De regelwijzigingen die voorafgaand aan het seizoen 2017 werden ingevoerd, zorgden ervoor dat de auto compleet anders aanvoelde. Daniel Ricciardo had daar vorig seizoen best wel eens last van, zo laat hij in gesprek met Autosport weten. "Normaal ben ik best goed in het aanvoelen van kleine wijzigingen aan de auto en met te beoordelen hoe ik daarmee om moet gaan" , aldus de Australiër. "Maar de banden van afgelopen seizoen gedroegen zich op de verschillende ondergronden zó anders. Dit was niet altijd te ondervangen met een snelle wijziging aan de afstelling van de auto, terwijl ik daar van nature wel naar op zoek ging."

Ricciardo zegt nu te beseffen dat daar misschien te veel tijd in is gaan zitten, terwijl het niet altijd tot een beter weggedrag leidde. "Soms raakten we alleen maar verder achterop door te proberen het veranderde gedrag van de banden te compenseren. We hadden beter gewoon door kunnen rijden met de situatie zoals hij was, ook al was dat voor je gevoel niet ideaal." "Je moet ook niet geforceerd blijven proberen een probleem op te lossen als het probleem zich niet op laat lossen" , zo besluit Ricciardo.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'