Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

Russell snelste in eerste training Abu Dhabi bij afwezigheid Verstappen

Max Verstappen keek tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi vanaf de zijlijn toe hoe George Russell de snelste tijd klokte. Felipe Drugovich reed van de rookies de snelste tijd.

XPB 1255879 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als de eerste vrije training van start gaat, zien we veel bekende namen naast de baan en veel wat onbekendere namen óp de baan. Maar liefst tien rookies geven acte de presence en bij Red Bull zijn dat er zelfs twee, te weten Jake Dennis en Isack Hadjar.

We zien dan voornamelijk medium banden, waarop George Russell een vroege benchmark neerlegt. Hij verstevigt later in de sessie die positie als hij naar zachte banden wisselt. Zijn eerste achtervolger heet Logan Sargeant, maar die wordt op zijn beurt achtervolgd door een mogelijke gridstraf, dit na het bijna veroorzaken van zware crash met Jack Doohan.

Uitslag Eerste vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als iedereen een run op zachte banden heeft gedaan, zien we nog altijd de naam van Russell bovenaan staan. Daarachter echt verandert er het nodige. Felipe Drugovich sluit aan op P2, voor Daniel Ricciardo.

De Red Bulls vinden we terug op de posities 16 en 17. Maar het mag duidelijk zijn dat een vrijdagcoureur een ander programma afwerkt dan een reguliere coureur zou doen. Hekkensluiter is het volledige team van Haas F1.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training