Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Schumacher plaatst kanttekening bij record van 14 overwinningen voor Verstappen

Max Verstappen en Red Bull worden volop geroemd om de veertien overwinningen van de Nederlander, een nieuw seizoensrecord. Mick Schumacher echter plaatst daar een kanttekening bij.

Verstappen Schumacher GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nooit eerder won een F1-coureur in één seizoen veertien Grands Prix, totdat Max Verstappen tekende voor dat record met de zege in de Grand Prix van Mexico. In het verleden bleven Michael Schumacher (2004) en Sebastian Vettel (2013) steken op dertien overwinningen.

Het is de zoon van eerstgenoemde oud-kampioen die een kanttekening plaatst bij het record van Verstappen: "Als je het totaal aantal van 22 races vergelijkt met de kortere F1-kalenders van toen lag het altijd in de lijn der verwachting dat dat record verbroken zou worden", aldus de Haas F1-coureur tegenover onder andere RacingNews365.

"Als we straks het aantal races per seizoen opkrikken naar 24, gaan de dingen er opnieuw anders uitzien", aldus Schumacher, die het met zijn woorden mogelijk opneemt voor zijn vader.

Michael Schumacher won percentueel nog wel de meeste races per seizoen (dertien van achttien maakt 72%). Dat percentage kan Verstappen nog overtreffen, maar daarvoor zal hij de resterende twee races in respectievelijk Brazilië en Abu Dhabi allebei moeten winnen.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

93 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"