Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule E

Sterk optreden Frijns en de Vries tijdens E-Prix kwalificatie in Rome

Robin Frijns heeft tijdens de kwalificatie van de E-Prix van Rome een uitstekende tweede plaats veroverd. De Nederlander versloeg landgenoot Nyck de Vries in de halve finale van de shoot-out in de kwalificatiesessie, wereldkampioen de Vries zal daarom vanaf de derde plaats van start gaan tijdens de race op zaterdag.

Frijns Envision
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Envision Racing

Stoffel Vandoorne heeft tijdens de E-Prix van Rome de poleposition veroverd. De Belg versloeg in de finale van de shoot-out Robin Frijns die tijdens de race op zaterdag vanaf de tweede plek van start zal gaan. Achter hem zal de Wereldkampioen van afgelopen seizoen, Nyck de Vries vanaf de derde plaats vertrekken.

In de finale maakte Frijns een kleine fout waardoor de poleposition naar Vandoorne ging. Toch was de Envision Racing-coureur niet ontevreden over zijn eigen optreden. "Ik ben natuurlijk wat teleurgesteld, wanneer je in de finale staat wil je namelijk winnen. Ik maakte echter te veel fouten en dat is jammer want ik had de tijd van Stoffel kunnen matchen. Toch ben ik uiteindelijk tevreden met de tweede plaats, omdat ik voor aanvang van de kwalificatie had gedacht dat we voor de zesde of zevende plaats konden gaan. Alles staat dichtbij elkaar en ik kijk dan ook uit naar de race", liet Vandoorne direct na afloop van de kwalificatie weten.

Logischerwijs was ook Vandoorne zeer tevreden over zijn eigen optreden: "In de vrije training van vanochtend ging het nog niet zo lekker, maar in de kwalificatie viel alles toch op zijn plek. Daardoor kon ik uiteindelijk strijden in de shoot-out sessie van de kwalificatie en uiteindelijk zelfs de pole veroveren. Dit circuit ligt me ook goed, je moet hier telkens alles geven om goed te zijn, om goed door de bochten te komen en daarom vind ik het ook leuk om hier te rijden. Nu moeten we kijken dat we het ook goed zullen doen in de race", aldus Vandoorne.

RacingNews365
is dit weekend aanwezig tijdens de E-Prix van Rome en zal je op de hoogte houden van het laatste Formule E-nieuws.

Formule E-nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022