Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Superieure Verstappen sleept zege uit het vuur na intense strijd met Norris

Max Verstappen heeft de spannende Grand Prix van Spanje gewonnen. Verstappen reed bijna de hele tijd aan de leiding van de wedstrijd en wist de overwinning uit het vuur te slepen. Lando Norris kwam nog dichtbij, Lewis Hamilton werd derde.

Verstappen race Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Iets na 15:00 uur sprongen de lichten uit op het Circuit de Barcelona-Catalunya met Lando Norris op poleposition en Max Verstappen daarnaast op de eerste rij. Verstappen leek op het oog een betere start te hebben, terwijl Norris de Nederlander op het gras duwde. Uiteindelijk wist Verstappen voor Norris te komen bij de eerste bocht, maar de leiding wist hij niet te pakken.

George Russell had namelijk een topstart en wist via de buitenkant van bocht 1 de leiding te pakken. Uiteindelijk lag Verstappen dus op de tweede plek met Norris op de derde plek. In ronde 3 wist Verstappen met een slipstream op het rechte stuk Russell te verschalken en pakte zo relatief eenvoudig de leiding in de Grand Prix van Spanje.

Verstappen wist vervolgens een voorsprong van drie seconden te pakken. Daarachter bleef iedereen achter elkaar rijden, want inhalen op Barcelona is bijna niet mogelijk. Norris reed dan ook op de derde plek, gevolgd door Lewis Hamilton en de twee Ferrari's. Na een rondje of vijftien kwamen de eerste toppers naar binnen, waarbij het bij Russell fout ging.

Uitslag Race - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Strijd met Norris

De Mercedes-coureur had problemen bij de pitstop en verloor daar drie seconden. Vervolgens liep Norris flink in op Verstappen, die zijn eerste pitstop al relatief snel maakte. Norris ging langer door op de zachte banden en had uiteindelijk mediums onder zijn auto zitten die zes rondjes nieuwer waren dan Verstappen. De Brit verloor door de late stop wel een aantal posities en kwam op de vijfde plek terecht, nog achter Carlos Sainz.

Norris wist de Spanjaard vrij snel in te halen, maar had het een stuk moeilijker met Hamilton. Halverwege de race wist de Brit de zevenvoudig wereldkampioen toch in te halen en kon hij de jacht op Russell inzetten. De Mercedes-coureur maakte een foutje bij het ingaan van bocht 1, waardoor Norris zijn auto ernaast kon zetten. Vervolgens reden de twee kemphanen een half rondje naast elkaar, waarbij Russell zich knap terugvocht. Uiteindelijk wist Norris toch voorbij te komen aan Russell.

Ondertussen had Verstappen een gat te pakken van bijna tien seconden op Norris, maar opnieuw maakte de McLaren-coureur jacht op Verstappen. Norris pakte telkens ongeveer een halve seconde op de Nederlander. Met nog ruim twintig rondjes te gaan kwam Verstappen naar binnen voor een nieuw setje zachte banden. Norris kwam niet veel later naar de pitstraat voor gebruikte zachte banden en het verschil tussen de twee was acht seconden.

Aan de pitmuur bij McLaren werd daarbij een cruciale, goede beslissing genomen. Norris wist net voor Russell naar buiten te komen, waardoor hij vol kon pushen naar Verstappen. In de eerste rondjes wist Norris veel tijd te pakken, maar naarmate het einde van de race vorderde wist de Brit steeds minder tijd te winnen.

Het gat bleef rond de vijf seconden schommelen en Norris kwam nog tot twee seconden, maar Verstappen wist de overwinning binnen te hengelen. Ook al leek Norris de snellere man te zijn in Barcelona, wist Verstappen zijn zevende overwinning van het jaar uit het vuur te slepen.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership