Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Teambazen verkiezen niet Verstappen maar Hamilton als beste F1-coureur

De Formule 1-teambazen hebben hun stem uitgebracht op de beste coureurs van 2019. In de ogen van de teambazen is zesvoudig wereldkampioen veruit de beste coureur ter wereld, Max Verstappen kwam na zijn indrukwekkende seizoen op de tweede plaats terecht.

Hamilton Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na de fans hebben nu ook de teambazen hun stem uitgebracht over wie de beste Formule 1-coureur van het seizoen was. Een stemronde heeft uitgewezen dat niet Max Verstappen maar Lewis Hamilton de favoriete coureur is van alle teambazen. Met uitzondering van Ferrari-hoofd Mattia Binotto bracht iedere teambaas zijn stem uit bij Formule 1.

De teambazen kregen de kans om anoniem punten uit te delen zoals dat gebeurt tijdens een Grand Prix-weekend, oftewel, de beste krijgt vijfentwintig stuks en nummer tien krijgt slechts één punt.

Het mag geen verrassing heten dat de coureurs van de drie top teams de beste zes posities bezetten. Ook de beide ex-Red Bull-coureurs Carlos Sainz (McLaren) en Daniel Ricciardo (Renault) hebben de lijst gehaald. Opvallend is dat naast Alexander Albon ook de andere twee Britse rookies in de top tien terecht zijn gekomen, George Russell en Lando Norris kwamen binnen op respectievelijk de negende en tiende plaats.

Nr. Coureur Punten
1. Lewis Hamilton 169
2. Max Verstappen 146
3. Charles Leclerc 124
4. Valtteri Bottas 68
5. Sebastian Vettel 58
6. Alexander Albon 57
7. Carlos Sainz 55
8. Daniel Ricciardo 49
9. George Russell 41
10. Lando Norris 38

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'