Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2022

Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Bahrein 2022

Mis niets van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein met het tijdschema. Het seizoen gaat eindelijk echt beginnen en wel van 18 t/m 20 maart. Dat doet het met een race op het Bahrain International Circuit, waar Max Verstappen, Lewis Hamilton en collega's op zoek gaan naar succes.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Hoe laat begint de Formule 1 GP van Bahrein 2022?

Het wordt een van de spannendste weken ooit in de Formule 1, want niemand weet waar we echt aan toe zijn in 2022 op het moment dat het Grand Prix-weekend in Bahrein van start gaat. Regerend wereldkampioen Max Verstappen en Red Bull zagen er tijdens de testdagen net als Ferrari heel sterk uit, maar niemand, maar dan ook niemand, vlakt Mercedes ondanks haar geklaag uit.

Het GP-tijdschema ziet er in 2022 anders uit, want de vrije trainingen beginnen altijd pas in de middag. De persmomenten van donderdag vinden dit jaar niet langer plaats op die dag, maar op de vrijdagochtend.

In Bahrein krijgen we voor het eerst echt een idee van de krachtsverhoudingen in het nieuwe tijdperk van de Formule 1, maar daar moeten we nog wel een paar dagen op wachten. Eerst krijgen de teams op vrijdag namelijk nog de kans om de optimale balans te vinden tijdens twee vrije trainingen. Om 13:00 uur Nederlandse tijd begint de eerste vrije training, gevolgd door de tweede vrije training om 16:00 uur.

Op zaterdag weten we hoe iedereen ervoor staat tijdens de kwalificatie, die om 16:00 uur Nederlandse tijd van start gaat in Bahrein. De F1 Grand Prix van Bahrein 2022 begint op zondag 20 maart om 16:00 uur Nederlandse tijd. Ruim anderhalf uur later weten we welke coureur zich de eerste racewinnaar mag noemen van het nieuwe Formule 1-tijdperk. Door het tijdverschil met Bahrain worden de kwalificatie en de race verreden onder kuntslicht.

Tijdschema GP Bahrein

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 18 maart -
Tweede vrije training vrijdag 18 maart -
Derde vrije training zaterdag 19 maart -
Kwalificatie zaterdag 19 maart -
Race zondag 20 maart -

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen