Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2022

Verstappen geklopt door Leclerc, Mercedes kopje onder in kwalificatie GP Bahrein

Charles Leclerc heeft de poleposition voor de Grand Prix van Bahrein gepakt. Hij bleef Max Verstappen in een bloedstollende kwalificatie nipt voor. Mercedes ging kopje onder en toonde aan echt de snelheid niet te hebben.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste die een tijd zet in de eerste kwalificatie van 2022 is Yuki Tsunoda. Goed om te zien, want in VT3 was hij er niet bij, omdat de auto weigerde te sturen. De coureurs wachten lang met het zetten van een tijd, waardoor er op de helft van Q1 nog maar zeven tijden op de klokken staan. Snelste man is dan Max Verstappen met de eerste 1:31 van het weekend.

Echter, Ferrari houdt huis met tijden die bijna een halve seconde sneller zijn dan die van de Red Bull-coureur. Verstappen versnelt wel, maar brengt daarmee het verschil enkel terug tot drie tienden. En Mercedes? Dat doet genoeg om door te gaan naar Q2, maar imponeren doen ze in Q1 allerminst. Imponeren doen ook niet de afvallers van Q1: Nicholas Latifi, Lance Stroll, Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg (vóór Stroll) en Yuki Tsunoda. Beide Haas-coureur dringen door tot Q2, terwijl Verstappen achter de beide Ferrari's doorgaat als derde.

In Q2 zien we de Haas F1 opnieuw schitteren, maar het is Max Verstappen die de eerste 1:30 op de klokken brengt. Hij blijft daarmee Charles Leclerc liefst zes tienden voor en dat is op Verstappen na de snelste man na die eerste run in Q2. Lewis Hamilton en George Russell worden respectievelijk op zeven- en acht tienden gereden.

Uitslag Kwalificatie - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de tweede runs sluiten de Ferrari's aan binnen twee tienden van Verstappen en ook Perez rijdt zich in tijd wat verder naar voren. Echter, Verstappen blijft binnen staan, want weet dat hij aan zijn tijd uit zijn eerste run meer dan genoeg heeft. De Mercedessen rijden zich binnen een halve seconde en gaan probleemloos door naar Q3. Hetzelfde geldt niet voor Guanyu Zhou, Alexander Albon, Lando Norris, Mick Schumacher en Esteban Ocon. Zij vallen af. Kevin Magnussen is de grote verrassing in Q3.

Over verrassingen gesproken: het is Verstappen die met zijn eerste run tekortkomt voor een plekje op de eerste startrij, aangezien beide Ferrari's fractioneel sneller gaan. Perez sluit direct achter Verstappen aan. Verstappen vraagt om een snellere outlap, om zo zijn banden beter op temperatuur te krijgen.

In de laatste run slaagt Verstappen er niet in de koppositie te heroveren, in plaats daarvan is het Charles Leclerc die de allersnelste is. Verstappen meldt zich tussen de beide Ferrari's, terwijl Mercedes met P5 en P9 aantoont dat daar écht werk aan de winkel is. Sergio Perez meldt zich op de tweede startrij. Valtteri Bottas levert een geweldige prestatie door de Alfa Romeo op P6 neer te zetten en hetzelfde kan worden gezegd van Kevin Magnussen op P7.

Ook interessant:

Video: de geniale en intieme details van Red Bull, Mercedes en Ferrari

Op welke manier verschillen de Ferrari, Red Bull en Mercedes van elkaar en op welke punten zijn ze uniek? Check het in onderstaande, technische videoanalyse.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi