Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Perez ligt nu al onder vuur: 'Verstappen heeft niets aan hem'

Wordt het Max Verstappen tegen twee Ferrari-coureurs tijdens de eerste race van het seizoen? Mika Hakkinen denkt van wel, want hij ziet dat de Nederlander op dit moment niets heeft aan teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Voor Viaplay blikten David Coulthard en Mika Hakkinen terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Het duo zag Ferrari schitteren, maar bij Red Bull kon er maar een coureur zich van zijn beste kant laten zien, oordelen ze.

"De geruchten gingen al dat Ferrari terug zou zijn. Het was nog onzeker of ze het konden laten zien in de kwalificatie", zo begint Coulthard, die bijval krijgt van Hakkinen.

"Ferrari heeft het geweldig gedaan met Leclerc op pole. Hij en Carlos Sainz zijn twee snelle coureurs, maar volgens mij heeft Verstappen op zijn beurt niet echt hulp gehad van Sergio Perez."

Volgens de Fin heeft Verstappen momenteel helemaal niets aan zijn Mexicaanse teamgenoot, die een kleine drie tienden van een seconde langzamer was in de kwalificatie. "De Ferrari-coureurs gaan vol gas en hebben een goede auto. Red Bull heeft dat ook, maar er gaat maar een coureur vol gas. Perez helpt helemaal niets."

Coulthard en Hakkinen zijn het oneens

Vooruitblikkend op de race van zondag, heeft het duo een uiteenlopende mening over de favoriet. Coulthard wijst naar Verstappen, terwijl Hakkinen zijn geld zet op Ferrari.

"Verstappen leek begrijpelijkerwijs een beetje teleurgesteld, want hij was tijdens alle trainingen snel. Toch zorgt die tweede startplek voor kansen, want volgens mij hebben ze een betere racepace", redeneert de Brit.

Hakkinen countert: "Als we terugkijken naar de resultaten al tijdens de testdagen, dan is Ferrari altijd heel erg constant geweest. Ze zijn heel goed, dus ik denk dat ze op zondag gaan vliegen. Ze zullen sneller zijn dan Verstappen."

Coulthard lacht: "Dan zijn we het daar niet over eens, want ik denk dat Max een geweldige pace zal gaan hebben tijdens de GP van Bahrein."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

40 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"