Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Perez ligt nu al onder vuur: 'Verstappen heeft niets aan hem'

Wordt het Max Verstappen tegen twee Ferrari-coureurs tijdens de eerste race van het seizoen? Mika Hakkinen denkt van wel, want hij ziet dat de Nederlander op dit moment niets heeft aan teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Voor Viaplay blikten David Coulthard en Mika Hakkinen terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Het duo zag Ferrari schitteren, maar bij Red Bull kon er maar een coureur zich van zijn beste kant laten zien, oordelen ze.

"De geruchten gingen al dat Ferrari terug zou zijn. Het was nog onzeker of ze het konden laten zien in de kwalificatie", zo begint Coulthard, die bijval krijgt van Hakkinen.

"Ferrari heeft het geweldig gedaan met Leclerc op pole. Hij en Carlos Sainz zijn twee snelle coureurs, maar volgens mij heeft Verstappen op zijn beurt niet echt hulp gehad van Sergio Perez."

Volgens de Fin heeft Verstappen momenteel helemaal niets aan zijn Mexicaanse teamgenoot, die een kleine drie tienden van een seconde langzamer was in de kwalificatie. "De Ferrari-coureurs gaan vol gas en hebben een goede auto. Red Bull heeft dat ook, maar er gaat maar een coureur vol gas. Perez helpt helemaal niets."

Coulthard en Hakkinen zijn het oneens

Vooruitblikkend op de race van zondag, heeft het duo een uiteenlopende mening over de favoriet. Coulthard wijst naar Verstappen, terwijl Hakkinen zijn geld zet op Ferrari.

"Verstappen leek begrijpelijkerwijs een beetje teleurgesteld, want hij was tijdens alle trainingen snel. Toch zorgt die tweede startplek voor kansen, want volgens mij hebben ze een betere racepace", redeneert de Brit.

Hakkinen countert: "Als we terugkijken naar de resultaten al tijdens de testdagen, dan is Ferrari altijd heel erg constant geweest. Ze zijn heel goed, dus ik denk dat ze op zondag gaan vliegen. Ze zullen sneller zijn dan Verstappen."

Coulthard lacht: "Dan zijn we het daar niet over eens, want ik denk dat Max een geweldige pace zal gaan hebben tijdens de GP van Bahrein."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"