Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2021

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Hongarije 2021

Lewis Hamilton heeft poleposition veroverd voor de Grand Prix van Hongarije. Hij was Valtteri Bottas en Max Verstappen te snel af.

Hamilton Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In Q1 viel George Russell voor pas de eerste keer dit jaar meteen af. Met hem waren Mick Schumacher, die na zijn crash in VT3 niet in actie kwam, Nikita Mazepin, Nicolas Latifi en Yuki Tsunoda. Beide Alfa Romeo's wisten het wel tot Q2 te schoppen.

De tweede kwalificatiesessie eindigde voor Carlos Sainz in mineur, want de Spanjaard eindigde in de bandenstapels. Behalve hem vielen ook beide Alfa Romeo-coureurs, Lance Stroll en Daniel Ricciardo af.

Maar de ogen waren natuurlijk vooral gericht op de toppers tijdens Q3. In de eerste run in Q3 was Lewis Hamilton overduidelijk de snelste, maar klaagde Max Verstappen over te weinig grip. Hij reed dan ook een halve seconde langzamer dan de Brit.

In de tweede run wist Verstappen zijn tijd nauwelijks te verbeteren, maar genoeg voor de pole was het niet. Hamilton pakte de pole, Bottas de tweede plaats. Verstappen en Perez starten zondag op plek drie en vier.

Bekijk de volledige uitslag hieronder.

Uitslag Kwalificatie - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"