Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2021

Verstappen moet Mercedessen voor zich dulden in kwalificatie voor GP Hongarije

Max Verstappen start de GP van Hongarije vanaf de derde positie. De poleposition was er voor Lewis Hamilton.

Verstappen Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Wederom van regen geen sprake op de Hungaroring, waar de buitentemperatuur de 30 graden aantikte en de baantemperatuur opliep tot ruim 60 graden. Zware omstandigheden, met name voor de banden.

Max Verstappen begon de kwalificatie uitstekend. Met een 1.16,2 was hij in alle drie de sectoren sneller dan Lewis Hamilton, die twee tienden toe gaf op de tijd van de Red Bull-coureur. Achter de titelrivalen was het Valtteri Bottas die de top 3 compleet maakte. Sergio Perez gaf wederom veel tijd toe op Verstappen en klokte in zijn eerste run slechts de negende tijd op 1,1 seconde.

Voor Mick Schumacher waren de druiven zuur. Door zijn crash in de derde training miste hij de kwalificatie, waardoor hij zondag als laatste start. Andere afvallers in Q1: Tsunoda, Russell, Latifi en Mazepin

In Q2 probeerden de beide Red Bulls en Mercedessen zich op de medium band te kwalificeren, zodat ze op deze band de race mogen starten. Het was Hamilton die ditmaal na de eerste vliegende ronde twee tienden sneller was dan Verstappen. Bottas en Perez volgden op een halve seconde. Verstappen was twee tienden sneller in de eerste sector, maar Hamilton was zo'n twee tienden sneller in de tweede en derde sector. Ondertussen ging Carlos Sainz in de fout. De Ferrari-coureur crashte in de laatste bocht, waardoor hij de race als vijftiende start.

Red Bull koos er echter voor om de zachte band te monteren tijdens de tweede run, wat betekent dat we een verschil in strategie gaan zien. Verstappen en Perez op de rode band, ten opzichte van Bottas en Hamilton op de medium band. Verstappen was twee tienden sneller dan Hamilton op de rode band, tot laatstgenoemde zijn snelle ronde afbrak.

Afvallers in Q2: Ricciardo, Stroll, Raikkonen, Giovinazzi en Sainz.

Uitslag Kwalificatie - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In Q3 kon niemand zich nog verschuilen en reden alle tien de coureurs op het zachtste Pirelli-rubber. De strijd om de poleposition leek uit te draaien op een gevecht tussen Verstappen en Hamilton, maar ook Bottas wist zich dit weekend al diverse malen vooraan te tonen.

De beide Mercedessen deelden een tik uit doordat Hamilton en Bottas ruim sneller waren dan Verstappen. De Nederlander moest liefst een halve seconde toegeven in zijn eerste run. Teamgenoot Perez knokte zich naar een vierde tijd op een volle seconde, voor Charles Leclerc. Verstappen klaagde dat zijn nieuwe set banden totaal geen grip had, wat ook bleek uit zijn rondetijd die langzamer was dan in Q2.

In de slotminuten kregen de coureurs nog een kans om hun rondetijd aan te scherpen. Verstappen wist dat hij sneller moest en kon. Hamilton hield Verstappen en Perez op tijdens zijn outlap, waarop laatstgenoemde geen tijd neer kon zetten. Verstappen verbeterde zijn tijd met enkele duizendsten maar bleef derde.

Perez wist nog wel nipt beslag te leggen op de vierde plaats, pal voor de uitmuntend presterende Pierre Gasly en Lando Norris.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Hongarije 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'