Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2021

Sensationele eerste zege Ocon, Verstappen strompelt naar de finish in Hongarije

De Hongaarse Grand Prix is voor Max Verstappen dramatisch verlopen. De Nederlander raakte betrokken bij een door Valtteri Bottas veroorzaakte startcrash. Lewis Hamilton wist, ondanks een strategische blunder, de leiding in het kampioenschap over te nemen.

Verstappen hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De GP van Hongarije ging van start op een natte baan. Bij de start ging het mis voor Valtteri Bottas die Lando Norris raakte. De Brit was het slachtoffer van Bottas die hem ramde, waarna Norris ook Max Verstappen in de eerste bocht raakte. Bottas zelf vloog vol in de zijkant van Sergio Perez die even later uitviel. De Mercedes-coureur verpeste zo in een bocht de race van beide Red Bulls en Norris.

Ondanks de flinke beuk in de zijkant van zijn auto kon Verstappen zijn weg vervolgen. De zijkant van zijn auto had flinke schade opgelopen aan de vloer, het bodywork en het bargeboard.

Lance Stroll vloog in de eerste ronde over de achterkant van Charles Leclerc en raakte ook Daniel Ricciardo. Laatstgenoemde was de enige die zijn weg kon vervolgen. Om alle chaos op de te ruimen werd de rode vlag gezwaaid, waarop de coureurs allemaal naar de pitstraat reden. Voor Verstappen was het in dit geval een geluk omdat het team zijn gehavende Red Bull deels op kon knappen.

Verstappen moest vanaf de dertiende positie aan een inhaalrace beginnen, maar de herstart kende een zeer bijzonder verloop want alleen Lewis Hamilton wisselde na de outlap niet naar ander banden. Als enige stond hij onder de startlichten, terwijl de rest van het veld vanuit de pitstraat begon. Hamilton kwam een ronde later alsnog naar binnen en viel terug tot de laatste positie.

Na alle chaos was het Esteban Ocon die aan de leiding van de race ging voor Sebastian Vettel en Nicholas Latifi. Verstappen lag elfde en Hamilton veertiende. Verstappens schade was dusdanig groot dat hij groter problemen had om Mick Schumacher voorbij te gaan. Ondanks dat het veld flink door elkaar gehusseld was, waren inhaalacties zeer spaarzaam. Hierdoor lag Latifi nog altijd derde in de Williams na 15 ronden.

Uitslag Race - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton wist Antonio Giovinazzi in te halen en voerde ook de druk op bij Pierre Gasly. Ondertussen wist Verstappen eindelijk voorbij te komen aan Schumacher, waarna hij direct een gat sloeg naar Gasly en Hamilton die de Duitser eveneens wisten te passeren. De rondetijden van Verstappen waren echter niet om over naar huis te schrijven als gevolg van zijn schade.

Vooraan het veld stond Ocon onder druk van Sebastian Vettel die in zijn Aston Martin over meer snelheid liet te beschikken. Hamilton had het gevoel klem te zitten achter Gasly en dook in de twintigste ronde de pits in, zijn voorbeeld werd direct gevold door Verstappen en Ricciardo, maar Hamilton wist beide te passeren door een snelle outlap.

Hamilton rukte steeds verder op terwijl Verstappen nog altijd vast zat achter Ricciardo. Daarmee leek de Red Bull-coureur een loodzware middag tegemoet te gaan. Het wachten was op de stop van leiders Ocon en Vettel, het duo dat elkaar geen duimbreed toegaf.

In ronde 36 was het Vettel die de pits indook, maar zijn stop werd direct gecovered door Ocon die zijn positie voor Vettel wist te behouden. Aan de leiding was het Fernando Alonso in de tweede Alpine, maar de Spanjaard was nog niet gestopt.

Halverwege de race lag Verstappen nog altijd pas op een elfde plaats. Zijn Red Bull had zoveel schade opgelopen dat het voor hem onmogelijk was om aan te vallen. Red Bull haalde hem in de 41ste ronde naar binnen voor nog een stop, ditmaal naar de medium band. In vrije lucht reed de Nederlander goede rondetijden, maar hij bevond zich pas op de twaalfde positie.

Hamilton dook in ronde 47 eveneens de pits in en wisselde naar de medium band. Hierdoor viel hij een positie terug, tot de vijfde plaats. Het tempo dat Hamilton aan de dag legde was indrukwekkend, waardoor hij nog altijd kans maakte op de zege. Verstappen kwam op de elfde positie wederom klem te zitten achter Ricciardo.

Met 10 ronden te gaan lukte het eindelijk om Ricciardo te passeren, waarna ook George Russel op de negende positie nog binnen schootsafstand was.

Aan kop ontliepen Ocon en Vettel zich nog altijd niets en Hamilton was ronden lang aan het knokken met Alonso die zijn auto extreem breed maakte. Met nog vijf ronden te gaan sloeg Hamilton toe om ook direct de druk er vol op te zetten bij Sainz. De Ferrari-coureur werd ook opzij gezet waardoor Hamilton alsnog naar het podium ging.

Ocon wist het hoofd koel te houden en behaalde zijn allereerste F1-zege voor Vettel en Hamilton. Verstappen kwam niet verder dan de tiende positie waardoor hij de leiding in het WK verliest aan Hamilton. Mercedes gaat in het WK bij de constructeurs Red Bull ook voorbij.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training