Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2021

Hamilton troeft Verstappen nipt af tijdens derde training GP Hongarije

De strijd om de poleposition lijkt een bijzonder spannende te worden later vandaag. In de afsluitende vrije training ontliepen titelkandidaten Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaars niets.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De voorspelde regenwolken waren in geen velden of wegen te bekennen rond de Hungaroring, in plaats daarvan was het wederom zeer warm met een asfalttemperatuur van ruim 50 graden. Na de eerste inleidende beschietingen was het Lewis Hamilton die als eerste een serieuze tijd op de klokken zette met een 1.18,2. Een tijd die hij reed op de zachte band. Zeker in de eerste fase van de training bleven de rondetijden achter bij die van de vrijdag, mede doordat regen voor de sessie een deel van het neergelegde rubber wegspoelde.

Max Verstappen verscheen na twintig minuten voor het eerst op de baan en ook hij gebruikte een setje van de zachte band. De Nederlander dook liefst zeven tienden onder Hamiltons tijd met een 1.17,5. Valtteri Bottas liet echter zien dat het nog een klap sneller kon en dook een tiende onder de tijd van Verstappen. Sergio Perez wist zichzelf naar de vierde tijd te rijden op acht tienden.

Uitslag Derde vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Achter de Red Bulls en Mercedessen ontstond een gapend gat naar Carlos Sainz op de vijfde positie waarbij de Spanjaard in zijn Ferrari liefst 1,4 seconde toegaf. De beide Ferrari's gebruiken in deze fase van de training echter wel de medium band. Na het ijzersterke optreden van Charles Leclerc op Silverstone zijn de verwachtingen rondom de Scuderia hooggespannen.

Het wachten was op de kwalificatieruns van alle coureurs. Lando Norris opende daarmee en ging naar de vierde tijd. Ook Valtteri Bottas en Carlos Sainz verbeterden hun tijd, waarbij de Fin een 1.17,0 op de klokken zetten. Voor Mick Schumacher liep zijn snelle ronde uit op een drama, want de Haas-coureur verloor de controle over zijn wagen en eindigde hard in de banden. Als gevolg hiervan werd de rode vlag gehesen met nog 15 minuten te gaan.

Met nog 9 minuten te gaan werd de sessie wederom hervat. Verstappen en Hamilton gingen op hagelnieuwe zachte banden naar buiten voor hun ultieme run. Verstappen opende met een paarse eerste sector waarin hij twee tienden sneller was dan Hamilton. In de tweede sector waren de heren aan elkaar gewaagd, maar Hamilton won twee tienden in de laatste sector. Hierdoor dook hij iets minder dan een tiende onder Verstappens tijd.

Bottas volgde op twee tienden op de derde plaats, voor de beide Ferrari's die ruim zes tienden toegaven. Perez viel wederom tegen, nu met een zevende tijd op een volle seconde van Hamilton.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Hongarije 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'