Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2021

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Portugal 2021

De poleposition voor de Grand Prix van Portugal is voor Valtteri Bottas. De gehele eerste startrij is voor Mercedes, want Max Verstappen en Sergio Perez kwamen niet verder dan de derde en vierde plaats, terwijl Lewis Hamilton tweede werd.

Bottas Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In het eerste deel van de kwalificatie vielen Daniel Ricciardo en Lance Stroll tegen, terwijl George Russell weer een goede indruk achterliet en het tot Q2 schopte en als elfde kwalificeerde. Sebastian Vettel schopte het tot Q3, voor het eerst in dienst van Aston Martin. Ook Esteban Ocon deed het meer dan prima.

In Q3 gingen de toppers eerst op rode banden naar buiten. Verstappen was de snelste, maar zag zijn ronde afgepakt worden vanwege track limits, waardoor Valtteri Bottas op de virtuele poleposition stond. In de tweede run kozen de Mercedes-coureurs verrassend voor de mediumband, terwijl de rest het op de zachte band bleef proberen.

Geen van beide Mercedes-coureurs verbeterde echter meer zijn tijd, waardoor Bottas uiteindelijk de poleposition pakte en Hamilton tweede werd. Verstappen zette nog een derde tijd neer. Perez werd vierde.

Bekijk de volledige uitslag van de kwalificatie hieronder.

Uitslag Kwalificatie - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China