Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2021

Verstappen met remprobleem naar P2 in tweede training GP Portugal

Was Valtteri Bottas in de eerste vrije training nog de snelste, enkele uren later topte teamgenoot Lewis Hamilton de tijdenlijst in de tweede oefensessie. Max Verstappen nestelde zich tussen de beide Mercedessen op de tweede plaats, maar kampte ook even met een probleem.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede vrije training gaat tien minuten later dan gepland van start. Een putdeksel dreigde iets buiten de racelijn los te geraken, en dus moet daar uitvoerig naar worden gekeken. Zonder dat die tien minuten ten koste gaan van de totale trainingstijd, duikt toch iedereen direct de baan op, overwegend op medium banden. Max Verstappen is kortstondig de snelste, maar zakt wat verder terug als hij binnenkomt en een probleem met het brake-by-wire-systeem rapporteert.

Hij blijft een tijdje binnen staan en als hij weer op de baan komt, werkt hij zijn programma wat 'out of sync' af. Het maakt dat hij als één van de laatsten een run rijdt op zachte banden, de banden waarop tot dat moment de Mercedessen van respectievelijk Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de snelsten zijn. Van problemen zijn dan geen sprake meer.

Uitslag Tweede vrije training - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen echter weet zich tussen de twee zwarte bolides te nestelen, op anderhalf tienden van Hamilton. Iets verder naar achteren, op de plaatsen vijf en zes vallen de namen van Alpine-coureur Fernando Alonso en Esteban Ocon op. Mogelijk mengt dat team zich dit seizoen voor het eerst in de strijd om de positie best of the rest.

Op het moment dat de toppers een de long runs afwerken valt het op dat Max Verstappen het tempo van de Mercedessen goed kan volgen. Hij is op de medium banden over het algemeen een paar tienden per ronde sneller dan Valtteri Bottas en ook fors sneller dan Lewis Hamilton.

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst