Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2021

Tracklimits kosten Verstappen poleposition voor Portugese GP

Valtteri Bottas heeft poleposition veroverd voor de Grand Prix van Portugal. Max Verstappen start zondag vanaf de derde positie.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het eerste deel van de kwalificatie leverde kleine verschillen op vooraan het veld, maar wel verrassende namen met Lando Norris (2e) Esteban Ocon (4e) en Carlos Sainz (5e). Max Verstappen ging als elfde door naar Q2.

Diverse coureurs hadden grote moeite om hun banden op temperatuur te krijgen. Max Verstappen was er daar een van, de Nederlander klaagde veelvuldig over zijn banden en gebrek aan grip aan de achterkant van de auto.

Teamgenoot Sergio Perez kende geen vlekkeloze Q1 en spinde in bocht 3, maar ging zonder problemen door naar Q2. Opvallend was dat Daniel Ricciardo en Lance Stroll hun Waterloo al in het eerste deel van de kwalificatie vonden.

Afvallers in Q1: Ricciardo, Stroll, Latifi, Schumacher en Mazepin.

In Q2 waagden de topteams zichzelf allen op de medium band naar buiten. Hamilton zette Verstappen op liefst bijna zeven tienden achterstand op het gele rubber. Hamilton en Bottas bleven Norris en Ocon - die op de zachte band reden voor. Verstappen ging als vijfde door naar Q3.

Afvallers in Q2: Russell, Giovinazzi, Alonso, Tsunoda en Raikkonen.

Uitslag Kwalificatie - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met alle tien coureurs op de zachte band en de motoren op vol vermogen ging Q3 van start. Zou er wederom een bijzonder spannende duel voor de poleposition volgen of niet?

Verstappen opende met een 1.18,2 maar moest zijn tijd inleveren vanwege het overschrijden van de track limits in bocht 4. Zijn tijd was wel ruim een tiende sneller dan de beide Mercedessen, maar Verstappen moest in de slotminuten flink aan de bak om een tijd te klokken.

Mercedes verraste door beide coureurs voor hun ultieme poging op de medium band naar buiten te sturen, waarop ze hun snelste tijden niet wisten te verbeteren. Verstappen klokte slechts een 1.18,7 in zijn ronde en kwam daardoor drie tienden tekort voor de poleposition.

Teamgenoot Perez legde beslag op de vierde plaats, voor Sainz en de verrassende Ocon.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"