Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2021

Verstappen maakt indruk tijdens derde training GP Portugal

Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Portugal ruim als snelste afgesloten. Hij bleef de beide Mercedessen voor.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op het circuit van Portimao kregen de F1-coureurs nog één kans om zich voor te bereiden op de kwalificatie. Het gripniveau van de baan was nog altijd niet al te best, waardoor diverse coureurs klaagden over onder- en overstuur.

Net op het moment dat de toppers begonnen aan hun snelle run, was er een korte VSC-periode. Max Verstappen, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas moesten hun snelle run hierdoor afbreken. Een nieuwe snelle ronde, op dezelfde set banden, zorgde er wel voor dat we de favorieten vooraan zagen.

Het was Sergio Perez die op verse zachte banden een 1.18,8 klokte, maar daar dook Hamilton een tiende onder door. Verstappen kende geen perfecte ronden en gaf op dat moment vier tienden toe.

Op acht ronden oude banden was het echter verrassend Verstappen die naar de snelste tijd ging en twee tienden sneller was dan Hamilton.

Uitslag Derde vrije training - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het wachten was echter wachten op de kwalificatiesimulaties van de coureurs, die plaatsvonden in de slotfase van de derde training. Op nieuwe, zachte banden gingen de heren nog eenmaal de baan op voor een snelle run.

Lando Norris spinde in zijn snelle ronde, waardoor het beste van zijn banden af was. Verstappen klaagde over een gebrek aan grip aan de voorkant van zijn auto, desondanks leek hij zijn eigen rondetijd met twee tienden te verbeteren, tot hij last kreeg van overstuur in de derde sector en verkeer. Ook Hamilton klaagde over verkeer en brak tot twee keer toe zijn snelle run af.

Zijn derde snelle ronde leverde Verstappen een 1.18,4 op, waarmee hij ruim twee tienden sneller was dan Hamilton. Bottas en Perez gaven drie tienden toe.

Achter de twee topteams was het verrassend genoeg Esteban Ocon die beslag legde op de vijfde tijd, slechts enkele duizendsten achter Bottas en Perez. Achteraan het veld was het niet geheel verrassend Nikita Mazepin, die zijn sessie afsloot met een spin.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'