Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verdedigt Red Bull na kritiek op tweede plaats in Portugal

Max Verstappen was de grote favoriet voor de eindzege in Portugal, maar uiteindelijk kwam hij tijdens de race niet in de buurt van de overwinning. De Nederlander en zijn team kregen na afloop van links en rechts wat kritiek vanwege zijn slippertjes in de kwalificatie en tijdens de race, maar volgens Verstappen was de tweede plaats sowieso het absolute maximale.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In aanloop naar het Grand Prix-weekend op het Autodromo Internacional do Algarve werd Max Verstappen door velen gebombardeerd tot favoriet. Tijdens het raceweekend leek hij ook daadwerkelijk naar de poleposition te snellen, zij het niet dat hij bij het komen van bocht vier over de schreef ging en zijn tijd vanwege het overschrijden van de track limits van hem af werd gepakt.

Daardoor moest hij vanaf de derde plaats starten. Mercedes en vooral Lewis Hamilton bleek tijdens de Grand Prix te sterk te zijn voor Red Bull en Max Verstappen, die uiteindelijk nog de tweede plaats wist te veroveren tijdens de Portugese Grand Prix. Ook tijdens de race werd Verstappen in zijn zoektocht naar succes gehinderd door track limits, waardoor hij het punt voor de snelste ronde op zijn buik kon schrijven.

Dat kwam hem links en rechts op kritiek te staan, maar Verstappen wil daar niets van weten. Naar eigen zeggen was de tweede plaats in Portimao het absolute maximale voor hem en zijn team, zo vertelt hij enkele dagen na de race op zijn social media kanalen. "Terugkijkend op de race in Portugal, moet ik zeggen dat de tweede positie na een aantal lastige dagen het absolute maximale was tijdens de Portugese Grand Prix."

Volgens de Red Bull-coureur is het jaar bovendien nog lang. Er zijn nog 21 races te gaan en Max bekijkt het stap voor stap. "Het wordt een lang seizoen en we bekijken het raceweekend voor raceweekend. En het belangrijkste: we zullen tot aan het einde blijven strijden", zo sluit hij vol vertrouwen af.

De statistieken vertellen ons dat Red Bull inderdaad ijzersterk is begonnen aan het seizoen, zeker als we het vergelijken met de voorgaande jaren. In het hybride tijdperk startte de renstal nog nooit zo goed aan het seizoen. De seizoensstart van Red Bull is zelfs beter dan in 2012 en 2013, toen Sebastian Vettel en Red Bull kampioen werden.

Seizoenstart Red Bull. Aantal punten na 3 Grands Prix

Seizoen Aantal punten na 3 races Plaats in kampioenschap
2014 35 4e
2015 13 5e
2016 57 3e
2017 47 3e
2018 55 3e
2019 52 3e
2020 55 2e
2021 83 2e

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen