Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Update uit Abu Dhabi: Ocon klokt de snelste tijd, Russell eindigt in de muur

Het Formule 1-seizoen 2023 is nog niet helemaal afgelopen. In Abu Dhabi vindt op de dinsdag na de GP een testdag plaats. Alpine klokte de snelste tijd tijdens de middagsessie, maar er gebeurde meer...

XPB 1258287 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Abu Dhabi is het twee dagen na de seizoensontknoping lekker druk op de baan. De rookies werken de zogeheten Young Driver Test af, terwijl de teams voor Pirelli ook het nodige bandentestwerk uitvoeren, overwegend met de bekende namen van afgelopen seizoen.

Waar er in de ochtendsessie genoeg gebeurde, was dat ook in de middag het geval. Rond lunchtijd in het Midden-Oosten eindigde Mercedes-coureur George Russell in de muur, nadat een onderdeel van de auto het begeven zou hebben. De Brit kon zijn weg niet vervolgen wegens fikse schade aan de rechter voorzijde en vleugel van zijn W14.

Later in de sessie verloor Max Verstappen's vervanger Jake Dennis 'zijn' RB19. Hij spinde in bocht twaalf, maar kon verder zonder kleerscheuren. Verstappen zelf kwam vandaag niet in actie.

Tegen het einde van de sessie volgde de twee rode vlag van die dag. Ayumu Iwasa, de rookie die uitkwam voor AlphaTauri, moest de AT04 vroegtijdig verlaten wegens een probleem met zijn bolide. Het leek op een motorstoring; er kwam veel rook uit de achterzijde van de auto.

Na de rode vlag vonden er geen bijzonderheden meer plaats. Alpine-rijder Esteban Ocon zette nog even aan en klokte de snelste tijd van de middag: een 1:24.393. Hij reed in totaal 101 rondes. Degene met de meest gereden rondes achter zijn naam was Haas-coureur Pietro Fittipaldi: hij kwam 130 keer over startfinish op het Yas Marina Circuit.

Hieronder een overzicht van de gereden tijden van vanmiddag. Let op, info over de banden wordt niet publiekelijk verstrekt.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training