Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Van der Garde verbluft: "Dat vergeten we weleens over Verstappen te zeggen"

Giedo van der Garde is verbluft door wat Max Verstappen allemaal heeft laten zien op weg naar zijn derde wereldtitel in de Formule 1. Hij vreest dat we het allemaal soms wat te vanzelfsprekend zijn gaan vinden.

Verstappen Japan
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat mogen we in Nederland trots zijn dat we in Max Verstappen een drievoudig wereldkampioen Formule 1 hebben. En wat is Giedo van der Garde dat toch ook. Hij is vol ontzag voor de nog altijd zo jonge Max Verstappen. Of zoals Van der Garde het zegt: "Het is ongekend wat die gozer presteert."

"Het is ongelooflijk. De match met Red Bull is gewoon mega goed. Zeker als je kijkt naar wat zijn teamgenoot heeft gedaan... Als Max er niet was geweest was het nog een beetje spannend geweest in het kampioenschap", aldus de voormalig Formule 1-coureur. "Maar ik denk dat de combinatie Verstappen/Red Bull ongelooflijk goed is. We hebben de afgelopen jaren natuurlijk ook wel gezien hoe goed Verstappen zelf is. Hij heeft alles onder controle, hij maakt geen fouten en alles is zo puur en echt."

"Die gozer is zo goed en ik denk dat we dat soms nog weleens vergeten te benoemen. Het ziet er allemaal heel makkelijk uit, maar ik weet zelf hoe moeilijk dat is", zo vervolgt Van der Garde, die zelf in de F1 uitkwam voor achterhoedeteam Caterham en daar geen potten wist te breken.

"Ik weet wat je er allemaal voor moet doen. En het rijden van zo'n perfect kwalificatierondje te rijden zoals op Suzuka, dat is zo ongelóóflijk lastig. Het is ongekend als je dat rondje ziet. Dan denk je echt 'wow, deze gozer, man!'"

Zit er nog rek in bij Verstappen?

Ondanks de lovende woorden die Van der Garde op dat moment reeds gesproken heeft, gaat hij er vanuit dat Verstappen nog beter wordt: "Het lijkt erop dat hij zich steeds weer weet te verbeteren. Hij is bijna een machine! Ik zie dat hij bijna alles perfectioneert, of dat nou een start is of dat het om een kwalificatierondje gaat, of misschien het uitdokteren van een strategie met zijn engineer. Alles heeft hij onder controle. Hij heeft gewoon een bepaalde gave. Daarbij heeft hij ook nog een bepaalde overcapaciteit, waardoor hij over andere dingen na kan denken."

Maar waar zit er nog ruimte voor verbetering? Het antwoord klinkt bijna wanhopig, want de LMP2-specialist zou het niet weten: "Nee, echt niet. Je weet dat er nog rek in zit, maar ik kan even niet aanwijzen wat hij dan op kan pakken. Alles is al zo super perfect."

En door dat perfecte optreden is Van der Garde van mening dat Max Verstappen Red Bull beter laat lijken dan het team in werkelijkheid is: "Dat sowieso! Ik denk ook dat als hij bij een ander team had gezeten, dat dat team dan ook meer overwinningen zou hebben behaald. Ik denk dat Max Red Bull beter maakt."

Of Verstappen met één van de huidige teams en met zijn huidige vorm ook kampioen zou zijn geweest, vindt Van der Garde lastig om in te schatten: "Dat hij met een andere auto ook overwinningen zou hebben gepakt, dat is wel zeker. Dat hij ook wel meegestreden om de titel ook, maar het hoe, wat, waar en wanneer is gewoon heel lastig in te schatten. Maar één ding is zeker; hij is op dit moment de beste coureur op de grid, anders word je niet drie keer wereldkampioen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren