Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Van Kasteren dendert door en pakt tweede zege op rij in ingekorte etappe Dakar Rally

Er staat voorlopig geen maat op Janus van Kasteren in de Dakar Rally. De trucker pakte zijn tweede zege op rij tijdens de eerste échte etappe, die overschaduwd werd door een incident met een fotograaf.

Van Kasteren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Janus van Kasteren

Oorspronkelijk zouden de trucks een proef van 414 kilometer voor de kiezen krijgen, maar door een aanrijding met een fotograaf werd de eerste etappe ingekort. Bij het tweede checkpoint, na 281 kilometer, werd de finishvlag gezwaaid, omdat een auto, naar verluidt die van Lionel Baud, een fotograaf aanreed bij de start. De overige deelnemers liepen daarom vertraging op en de organisatie wilde niet dat de trucks in het donker terecht zouden komen.

Het voorval deerde Van Kasteren niet. De Iveco-coureur was al de snelste in de proloog en zette meteen de toon door bij het eerste waypoint een minuut voorsprong te pakken op Gert Huzink (Renault). Gaandeweg de etappe zou het verschil alleen maar groeien, want Van Kasteren won met een voorsprong van ongeveer vier minuten.

Huzink hield de tweede plaats vast in zijn hybride-Renault, voor de Tsjechische troeven Jaroslav Valtr (Tatra) en Ales Loprais (Praga). De 21-jarige Mitchel van den Brink eindigde als zesde. Zijn vader Martin van den Brink verloor een halfuur in de beginfase en moet tijd zien goed te maken in de komende etappes. Zondag gaat de Dakar Rally verder met een etappe van 463 kilometer.

Klassement na de eerste etappe (trucks)

# Coureur Team Tijdsverschillen
1. Janus van Kasteren Boss Machinery 3:00:18
2. Gert Huzink Jongbloed Dakar +4:18
3. Jaroslav Valtr Tatra Buggyra +7:02
4. Ales Loprais Loprais Praga +7:49
5. Vaidotas Paskevicius Fesh Fesh SV Technika +8:34

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje