Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vasseur zet Ferrari-deur op een kier voor Verstappen: "Zeg nooit nooit!"

Gaat Max Verstappen ooit voor Ferrari rijden? Die vraag werd gesteld aan de teambaas van het Italiaanse team: Fred Vasseur. De Fransman moet er om lachen, maar sluit niets uit.

Verstappen Sainz Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Red Bull: het is een gouden combinatie. De Nederlander werd drie keer op rij wereldkampioen bij het team uit Milton Keynes en beschikt over een contract tot en met 2028. Toch spreken coureurs zich regelmatig uit over de wens om een keer bij het iconische Ferrari te rijden. Verstappen zei er voorlopig niet zoveel over, maar desondanks krijgt Fred Vasseur de vraag of hij het voor zich zou zien. De teambaas steekt zijn bewondering voor Verstappen in elk geval niet onder stoelen of banken.

"Ik denk dat alle teambazen het mooi zouden vinden om Max ooit te verwelkomen als je deze vraag aan ze stelt", vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365. "Maar hij heeft nu een contract tot en met 2045! We moeten ons op onszelf focussen en ik denk dat we onze energie verspillen als we hier op dit moment aan denken. We moeten ons focussen op wat we wel hebben in het team. Het gaat niet alleen over coureurs, ook over andere onderwerpen. Het is geen discussie voor nu, maar zeg nooit nooit."

Is Hamilton dan wel een optie?

Zou Lewis Hamilton dan wel passen? De Brit werd vaak genoeg in verband gebracht met Ferrari, al tekende hij in 2023 wel een nieuw tweejarig contract bij Mercedes. "Ik spreek al twintig jaar lang iedere week of iedere maand met Lewis. Ik kan niet ontkennen dat ik op een gegeven moment met Lewis heb gepraat, want ik sta altijd in contact met hem. Dat geldt overigens voor de halve grid, omdat zij in het verleden bij mij hebben geracet. Ik had een discussie met Lewis in Bakoe en van daaruit is het (de geruchten red.) allemaal begonnen. Als Lewis na elk gesprek een contract had getekend, zou het me een fortuin hebben gekost!"

Voorlopig lijkt het erop dat Charles Leclerc en Carlos Sainz hun aflopende contracten bij Ferrari gaan verlengen. Komt de bevestiging voordat het nieuwe seizoen is begonnen? "Dat zou een doel kunnen zijn. Zoals iedereen weet, staan ze tot eind 2024 onder contract. We hebben dus nog wat maanden voor de boeg, wat comfortabel is. Vorig jaar zei ik dat ik een beslissing wilde nemen voor het einde van het jaar. Nu moet ik toegeven dat het slot vrij chaotisch en veeleisend was voor iedereen. We hebben meetings gehad, maar we zijn laat als je kijkt naar het originele plan. Maar het is geen probleem en we nemen snel een besluit", sluit Vasseur af.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen