Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vermeulen lovend: "Wie kan dat beter dan Verstappen?"

Max Verstappen rijdt niet alleen in de Formule 1, daarnaast coacht hij ook nog jong talent. Zo ook Thierry Vermeulen, de zoon van de manager van Verstappen, Raymond Vermeulen. De jongste Vermeulen spreekt lovend over Verstappen en wat hij van hem leert.

Thierry Vermeulen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Thierry Vermeulen rijdt dit jaar in de DTM voor Verstappen.com Racing en kan dus rekenen op de steun van Max en Jos Verstappen. Naast de Formule 1 heeft Verstappen dus ook oog voor jong. Vermeulen wordt ondersteund door de Verstappens, maar waar gaat het dan onder meer over? "Meestal over verbeterpunten. We gaan eerlijk en open met elkaar om, redelijk direct. Dat is heel belangrijk in de autosport", zo vertelt Vermeulen tegenover Verstappen.com.

"Er is altijd een excuus te vinden als coureur, maar het is belangrijk om je te richten op de punten die nog niet zo goed gaan. Die zijn er altijd wel. Daar moet je naar kijken om ze te verbeteren en daar helpen Max en Jos mij enorm bij. Gedurende het seizoen testen we ook weleens en dat helpt me met de afstelling van de auto en om bepaalde dingen te begrijpen", zo vertelt Vermeulen verder.

"Ik ben natuurlijk pas laat begonnen, dus het is een soort snelcursus om mij alles bij te brengen. Ik ben er heel dankbaar voor dat ik onder hun vlag mag rijden en voor het vertrouwen dat ik krijg. Daarom doe ik ook zo m'n best om er dit jaar goed voor te staan."

'Enorm belangrijk'

Daarnaast heeft Verstappen een keer in de Ferrari van Vermeulen getest. "Dat moment vorig jaar was enorm belangrijk. Ik denk dat het een van de belangrijkste dagen van m’n hele seizoen was. We hadden een lastige start van het jaar: het ging minder goed dan verwacht, de auto had niet een balans die ik fijn vind. We hadden een test op Mugello samen met Max en daar hebben we gewerkt aan mijn zelfvertrouwen en om het team te helpen de juiste richting op te gaan."

Vermeulen vervolgt: "Wie kan dat tenslotte beter dan Max Verstappen? Dus daar hebben we heel veel vooruitgang geboekt met de auto en de richting waarin we moesten werken. Dat heeft me veel zelfvertrouwen opgeleverd. Daarna reden we een dozijn races in de top tien en behaalden we drie podiums in de GTWC. Dat weekend in Mugello was echt een heel belangrijk moment in mijn seizoen", zo sluit hij af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren