Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2022

Verstappen krijgt stevige concurrentie in Brazilië na drukke en productieve eerste training

Sergio Perez was de snelste coureur tijdens de zeer belangrijke eerste training in Brazilië. Max Verstappen klokte de derde tijd op slechts 0.008 seconde afstand van zijn Red Bull-teamgenoot. Ook de concurrenten lijken mee te doen op Interlagos na een drukke en productieve vrijdagsessie voor de F1-teams.

De eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië is een belangrijke en vooral een zeer drukke sessie. De teams en coureurs hebben slechts een uurtje de tijd om de bolides klaar te stomen voor de kwalificatie. Het is namelijk een sprintraceweekend: direct na VT1 wordt de reguliere kwalificatie verreden.

En dat was te merken op het asfalt van Interlagos. Alle twintig coureurs kwamen vrijwel direct in actie om kilometers te maken. Binnen vijf minuten waren het twee Red Bull-bolides bovenaan de tijdenlijst op de harde band. Max Verstappen begon de sessie met een kleine fout op koude banden, maar klokte daarna de snelste tijd.

Valtteri Bottas scheidde na tien minuten de Red Bull-rijders, maar met de mediumbanden wel op een zachtere compound. Ondertussen kwam het nieuws naar buiten dat Carlos Sainz een gridstraf krijgt van vijf plaatsen vanwege een Ferrari-motorwissel. De straf mag hij niet incasseren tijdens de sprintrace. Dit mag alleen op de startgrid van de hoofdrace op zondag.

Uitslag Eerste vrije training - Brazilië

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog een half uur op de klok zakte Verstappen kort terug naar de vierde plaats. De Haas-coureurs klokten een aantal snelle tijden op de mediums en ook Perez verbeterde zijn tijd met een verse set softbanden. Even later was het voor de tweevoudig wereldkampioen ook tijd voor een setje zachte banden en een aantal snelle ronden.

Bij de snelle ronden werd het gelijk duidelijk dat Red Bull niet op eenzame hoogte staat in Brazilië. De coureurs van Ferrari en Mercedes klokten vergelijkbare tijden, met Leclerc slechts 0.004s boven de snelste tijd van de sessie door Perez. Verstappen was slechts 0.008s langzamer dan zijn teamgenoot en beide Mercedessen staan slechts op twee tienden van een seconde afstand.

Red Bull lijkt dus 'gewoon' mee te doen voor de overwinning, maar makkelijk wordt het ogenschijnlijk niet. De parc fermé-regels gaan bij het ingaan van de kwalificatie in, waarna er niet meer gesleuteld mag worden aan de F1-bolides.

Onder de drie topteams waren Sebastian Vettel en Mick Schumacher de uitblinkers van het middenveld. De coureurs klokten tijden binnen een halve seconde van de snelste man van de sessie, Perez. De top tien werd gecompleteerd door Valtteri Bottas en Pierre Gasly.

Om 20:00 uur Nederlandse tijd wordt de kwalificatie verreden.

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio