Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2022

Snelle Verstappen slaat gat naar Mercedes en Ferrari tijdens tweede vrije training

Max Verstappen was de snelste man tijdens de tweede vrije training in Abu Dhabi. Het gat naar de concurrentie was aanzienlijk. Ook dit weekend lijkt Mercedes de grote concurrent van Red Bull te zijn.

Terwijl de zon langzaam maar zeker onder zakte, doken de twintig Formule 1-coureurs de baan op in Abu Dhabi voor de tweede vrije training. Voor Max Verstappen en zeven collega's waren het de eerste meters van het raceweekend, omdat ze gedurende VT1 vanaf de zijlijn toe moesten kijken hoe een rookie enkele meters mocht maken.

In de eerste minuten zagen we vooral de hardere banden op het strijdtoneel. De medium en de harde banden van Pirelli, gekenmerkt door de gele en witte ringen, werden door iedereen van stal gehaald. De toppers reden allemaal op de medium banden, met Charles Leclerc als snelste man: 1.26,0.

Verstappen en Sainz moesten drie tienden toegeven op Leclerc op de medium banden, terwijl Russell (0,4) en Hamilton (0,6) geen lekkere runs wisten neer te zetten.

Verstappen snel

Na een kwartier had Verstappen genoeg gezien en was hij de eerste coureur die de overstap maakte naar de zachte banden. Logischerwijs stond hij daardoor snel bovenaan het scorebord, want hij was een halve seconde sneller dan de rest, al waren die tijden natuurlijk nog gereden met de medium banden.

Tien minuutjes na Max volgde de concurrentie het voorbeeld van de Red Bull-coureur, maar na hun eerste pogingen was het Verstappen wiens naam nog steeds bovenaan het scorebord pronkte. George Russell kwam het dichtste bij en moest anderhalve tiende van een seconde toegeven op de Nederlander, met Leclerc op 0,2. Sergio Perez gaf maar liefst een halve seconde toe op Max.

Op een vers setje zachte banden ging de leider nog eens de baan op en snoepte hij nog eens twee tienden van zijn snelste tijd af. Zijn collega's hielden het bij een enkel setje voor de snelle rondes, en dus bleef Verstappen de snelste man: 1.25,1.

Uitslag Tweede vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Red Bull vs. Mercedes?

Het laatste kwartier werd door de teams gebruikt voor racesimulaties. De tanks werden dus wat voller gegooid en de rondetijden liepen verder op. Het was Red Bull dat tijdens die lange runs een zeer solide indruk maakte, met rondetijden laag in de 1.30 op de medium banden.

Op diezelfde bandensoort zagen we dat Ferrari het aanzienlijk lastiger had, onder de 1.31 kwamen ze niet, terwijl Mercedes nog enigszins partij leek te kunnen bieden aan Verstappen en Perez. Het belooft weer spannend te worden!

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'