Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen breekt een lans voor De Vries: "Hij kan hier thuishoren"

Met het stoeltje dat is vrijgekomen in 2023 doordat Sebastian Vettel met pensioen gaat, is het onderwerp van gesprek nu wie dat stoeltje gaat vullen. Nyck de Vries is één van de namen die genoemd wordt; Max Verstappen reageert.

Met het nieuws dat Sebastian Vettel aan het einde van het seizoen stopt als coureur in de Formule 1, komt er natuurlijk een stoeltje vrij bij Aston Martin in 2023. Vanuit verschillende kanten worden al veel verschillende suggesties opgegooid van coureurs die een potentiële mogelijkheid kunnen zijn om het stokje van Vettel bij het Britse team over te nemen , waaronder ook de Nederlander Nyck de Vries. Aan landgenoot Max Verstappen werd gevraagd of de F2-kampioen en FE-coureur klaar is voor een Formule 1 carrière. "Het is lastig om te zeggen natuurlijk", begint Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365, waarna hij aangeeft dat De Vries wel degelijk mee kan met de competitie. "Uiteindelijk, als je kijkt naar het veld, dan kan Nyck er thuis in horen. Je wil wel competitief zijn en niet alleen maar meerijden, dat wil Nyck denk ik ook niet."

De Vries naar Aston Martin?

De Vries mocht dit seizoen al twee keer in een F1-bolide stappen in de eerste vrije training; een keer bij Williams en een keer bij Mercedes. In beide gevalleen deed hij het helemaal niet onaardig en waren beide teambazen over hem te spreken. Maar ze zeiden ook dat ze niet veel voor hem konden betekenen in het geven van een F1-stoeltje. Zal Aston Martin dan wel een optie zijn voor De Vries? "Uiteindelijk gaat het erom wat zij willen, het team", legt Verstappen uit. "Ik kan wel dingen roepen en zeggen, maar uiteindelijk nemen de mensen bij Aston Martin de beslissing. Het moet natuurlijk ook goed passen naast Lance (Stroll)."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen