Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen breekt een lans voor De Vries: "Hij kan hier thuishoren"

Met het stoeltje dat is vrijgekomen in 2023 doordat Sebastian Vettel met pensioen gaat, is het onderwerp van gesprek nu wie dat stoeltje gaat vullen. Nyck de Vries is één van de namen die genoemd wordt; Max Verstappen reageert.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met het nieuws dat Sebastian Vettel aan het einde van het seizoen stopt als coureur in de Formule 1, komt er natuurlijk een stoeltje vrij bij Aston Martin in 2023. Vanuit verschillende kanten worden al veel verschillende suggesties opgegooid van coureurs die een potentiële mogelijkheid kunnen zijn om het stokje van Vettel bij het Britse team over te nemen, waaronder ook de Nederlander Nyck de Vries.

Aan landgenoot Max Verstappen werd gevraagd of de F2-kampioen en FE-coureur klaar is voor een Formule 1 carrière.

"Het is lastig om te zeggen natuurlijk", begint Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365, waarna hij aangeeft dat De Vries wel degelijk mee kan met de competitie. "Uiteindelijk, als je kijkt naar het veld, dan kan Nyck er thuis in horen. Je wil wel competitief zijn en niet alleen maar meerijden, dat wil Nyck denk ik ook niet."

De Vries naar Aston Martin?

De Vries mocht dit seizoen al twee keer in een F1-bolide stappen in de eerste vrije training; een keer bij Williams en een keer bij Mercedes. In beide gevalleen deed hij het helemaal niet onaardig en waren beide teambazen over hem te spreken. Maar ze zeiden ook dat ze niet veel voor hem konden betekenen in het geven van een F1-stoeltje.

Zal Aston Martin dan wel een optie zijn voor De Vries? "Uiteindelijk gaat het erom wat zij willen, het team", legt Verstappen uit. "Ik kan wel dingen roepen en zeggen, maar uiteindelijk nemen de mensen bij Aston Martin de beslissing. Het moet natuurlijk ook goed passen naast Lance (Stroll)."

Ook interessant:

Verstappen kan binnenkort gridstraf verwachten

In tegenstelling tot beide Ferrari-coureurs, hebben de coureurs van Red Bull nog geen gridstraf moeten incasseren. Maar Helmut Marko heeft aangegeven dat Verstappen en Perez zeer binnenkort ook gridstraffen zullen gaan krijgen. Joris Mosterdijk praat je in deze video helemaal bij!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen