Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Concurrentie wordt nu al 'moedeloos' van Red Bull en Verstappen: "RB20 ging als de brandweer"

Na de testdagen dacht de concurrentie het al te weten: Max Verstappen gaat weer wereldkampioen worden in 2024. Delen Ruud Dimmers en Tom Coronel die mening? Het antwoord is simpel: ja. De Nederlander is volgens de beide heren het gehele seizoen de topfavoriet.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De concurrentie houdt de adem in voor de Grand Prix van Bahrein: hoe snel is Red Bull nu echt? De RB20 leek tijdens de testdagen op rails te liggen en Ruud Dimmers en Tom Coronel hebben dat ook gezien. De beide heren laten in de RacingNews365 Formule 1-podcast hun licht schijnen over de vooruitzichten voor dit seizoen. Kan iemand Max Verstappen bijvoorbeeld bedreigen in Bahrein? Coronel denkt van niet en verwijst naar een specifieke uitspraak van Verstappen.

"Het belangrijkste is: 'precies wat ik wil", stelt Coronel. "Ze hebben de auto natuurlijk verbeterd. We wisten vorig jaar dat Max heel graag de scherpte van de auto aan de voorkant had. Dat houdt in dat hij scherp kon insturen, maar de achterkant nog weleens een beetje los was. En als Max dat zegt, weet ik zeker dat ze dat punt verbeterd hebben. En dat blijft gewoon het verschil maken."

Moedeloos

Dimmers zag een opvallend humeur bij de concurrentie. "Je ziet bij de concurrentie dat ze al moedeloos zijn. Andrea Stella, de teambaas van McLaren keek naar Max en dacht: 'mamma mia'. En dat was op de eerste testdag. Het ding komt eruit, iedereen kijkt ernaar en ziet heel andere sidepods, ander bodywork aan de achterkant en andere koeling, een compleet nieuw concept."

"Dus iedereen zat daar van: 'please, laat ze falen'", vervolgt Dimmers zijn verhaal. "En dat ding rijdt weg en gaat gelijk als de brandweer, los van een klein remprobleem bij Sergio Perez. Perez zag er ook best goed uit (qua snelheid red.). Maar als je concurrent van Verstappen bent, word je al een beetje moedeloos."

Maar wie is de grootste concurrent voor Verstappen in 2024? Coronel weet het wel. "Geen. Perez zal het moeten doen, anders verliest hij zijn zitje. Voor de rest is er niemand. Dat kan je vergeten."

Beluister de gehele podcast hieronder!

Ook interessant:

Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten

De balans opmaken? Een lastige opgave, maar één ding lijkt zo klaar als een klontje. Verstappen en Red Bull staan er extreem goed voor, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China