Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen doet opvallende onthulling over rol in Red Bull-updates

Red Bull lijkt, na een periode vol moeilijkheden, de draad eindelijk weer op te kunnen pakken met de nieuwe upgrades in Austin. Max Verstappen is tot dusver dan ook tevreden, maar heeft die tevredenheid niet helemaal aan zichzelf te danken.

Verstappen qualifying Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Er werd voorafgaand aan het raceweekend in Austin, Texas, volop gesproken over de grote upgrades die Red Bull mee zou nemen naar het Circuit of the Americas. Met dat laatste pakket van het seizoen zou de Oostenrijkse renstal met een zo optimaal mogelijke auto aan de eindsprint moeten kunnen beginnen en na de kwalificatie kan toch wel geconcludeerd worden dat Red Bull in ieder geval een goede stap heeft kunnen zetten.

Dat ziet ook Max Verstappen, die in Austin al een sprintrace-zege én een tweede startpositie voor de hoofdrace op zondag op zijn naam schreef. Toch tastte de Nederlander nog lang in het duister, geeft hij toe in gesprek met onder meer RacingNews365. "Voor Monza konden we het probleem gewoon niet vinden, dus wisten we niet waar het aan lag. Maar daar kwam het probleem ineens aan het licht en konden we die stop van drie weken goed gebruiken omdat we iets meer tijd hadden om te ontwikkelen."

Toch speelde Verstappen naar eigen zeggen een verrassend kleine rol in dat ontwikkelingsproces. "Ik had voorafgaand aan het weekend echt geen emoties. Ik heb me ook niet echt bemoeid met de ontwikkelingen. Ik heb de afgelopen weken natuurlijk wel een hoop dingen aangegeven bij mijn monteurs en engineers, maar uiteindelijk kan ik die dingen natuurlijk niet maken."

"Ik heb mijn monteurs geholpen door hen zoveel mogelijk informatie te geven en hen zoveel mogelijk te vertellen over mijn gevoel in de auto, maar uiteindelijk is het de taak van het team om de problemen op te lossen. Na Monza werd gelukkig wel duidelijk waar we precies aan moesten werken, maar dan kan ik er natuurlijk niet zoveel meer aan doen."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na fantastisch gevecht tussen Verstappen en Norris, Leclerc wint GP VS