Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2022

Verstappen heerst in derde vrije training GP Japan

Max Verstappen heeft op overtuigende wijze de snelste tijd genoteerd in de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Japan. Hij bleef de beide Ferrari's voor.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als om 05:00 uur Nederlandse tijd het licht aan het eind van de pitstraat op groen gaat, is het direct druk op de baan. Alle twintig coureurs gaan direct voor een eerste run. Max Verstappen opent op softs als snelste, waarna het opvalt dat hij na enkel vier rondjes de pits opzoekt, terwijl praktisch alle anderen vol doorblazen. Als hij aanzet voor een tweede (long) run op diezelfde, gebruikte banden, hebben anderen al tot 12 ronden op de teller staan.

Ondertussen kijken anderen al zoetjes aan naar performanceruns. Zo schiet Ferrari met twee auto's in tijd ruim voorbij aan Verstappen. Als ook de Red Bull-coureur naar vers rubber wisselt, opteert hij voor medium banden. Daarop gaat hij sneller dan zijn eigen snelste tijd en meldt hij zich op drie tienden van Sainz op P2.

Uitslag Derde vrije training - Japan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als er nog 8 minuten op de klok staan, gaat Verstappen dan toch nog een keer naar buiten op verse zachte banden. Daarop brengt hij drie paarse sectortijden op de klokken. Met andere woorden: in elke sector is hij de allersnelste. Zo sluit hij VT3 af op P1, met de Ferrari's direct achter hem.

Opvallendste naam in de top tien is die van Fernando Alonso op P4. Verrassende hekkensluiter is Pierre Gasly namens AlpaTauri, het 'thuisteam' (vanwege Honda) dat sowieso niet lekker uit de verf komt.

Grote incidenten deden zich niet voor in de derde oefensessie, los van wat extra metertjes buiten de ideale lijn van diverse coureurs.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training