Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2019

Verstappen kansloos in Italië, Leclerc wint prachtig gevecht met Hamilton

Charles Leclerc heeft Ferrari de eerste zege op Monza sinds 2010 gegeven. De Ferrari-coureur moest in een hard gevecht afrekenen met de beide Mercedessen. Max Verstappen zag zijn kansen op een mooi resultaat al in de eerste bocht verloren gaan, maar wist zichzelf te herstellen tot de achtste positie.

Leclerc race monza 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Met Charles Lerclerc op poleposition, voor de beide Mercedessen ging de Grand Prix van Italië van start. Max Verstappen startte vanaf de negentiende positie en raakte in de eerste bocht Sergio Perez waardoor hij direct in de eerste ronde binnen moest komen voor een nieuwe voorvleugel. Hierdoor lag de Red Bull-coureur stijf laatste en waren zijn kansen op een legendarische inhaalrace verkeken.

Sebastian Vettel bewees zichzelf een bijzonder slechte dienst door te spinnen in de Variante Ascari. Daarbij keerde de coureur op onveilige wijze terug op de baan en raakte Lance Stroll. Met schade aan zijn voorvleugel moest de Ferrari-coureur de pitbox opzoeken, maar hem wachtte nog een straf voor zijn actie. De wedstrijdleiding bestrafte de Duitser met een stop and go straf van 10 seconden.

Verstappen wist ondertussen een uitstekend tempo aan de dag te leggen dat in de openingsfase gelijkwaardig was aan dat van leider Leclerc en begon posities goed te maken. Na twintig ronden lag Verstappen op de dertiende positie.

Vooraan was het Lewis Hamilton die als eerste coureur uit de top drie zijn stop maakte en wisselde naar de medium band. Leider Leclerc counterde, maar koos daarbij verrassend voor de harde band. Het gevecht voor de leiding in de race ging vol door met een prachtig en hard gevecht tussen Leclerc en Hamilton, waarbij laatstgenoemde vol rechtdoor moest bij de tweede chicane. De wedstrijdleiding gaf de Ferrari-coureur een waarschuwingsvlag voor zijn actie.

Uitslag Race - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het prachtige gevecht tussen Hamilton en Leclerc ging ronde na ronde door, waarbij de Mercedes-coureur ondanks DRS niet voorbij kwam aan de Ferrari. De WK-leider ging in de eerste bocht in de fout en moest de escape route gebruiken, waardoor hij zelfs zijn tweede plaats verloor aan teamgenoot Valtteri Bottas.

De Fin mocht proberen om het Leclerc nog lastig te maken, maar slaagde daar niet in. Achter hem wist Hamilton na zijn fout het tempo niet te hervinden. Voor Ferrari betekende het de eerste zege op Monza sinds 2010, toen Fernando Alonso won. Max Verstappen zag zijn opmars stuiten achter Sergio Perez en eindigde als achtste.

Een opsteker was er voor het team van Renault dat Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg als vierde en vijfde over de meet zag komen. Het beste resultaat van het team dit seizoen. De Renaults wisten Alexander Albon in de Red Bull voor te blijven.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'