Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Verstappen laat sterke indruk achter in enige training GP VS

Carlos Sainz is de snelste man tijdens de eerste en enige vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Max Verstappen kwam tot de derde tijd in Austin.

Na een kleine vier weken zonder Formule 1-geweld werd het slotstuk van het jaar in gang geschoten op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. De eerste training was daarbij ook van extra belang, omdat de coureurs een sprintweekend afwerken in de Verenigde Staten. Daardoor is er slechts één sessie om veel data te vergaren voor de twee kwalificaties en de twee races later in het weekend.

Vrijwel iedereen ging in eerste instantie op de harde banden naar buiten. Charles Leclerc was na de eerste inleidende beschietingen de snelste man, gevolgd door Max Verstappen, George Russell en Lewis Hamilton. De tijden gingen echter al snel naar beneden en na een kleine tien minuten van de teamgenoot van Leclerc de snelste, namelijk Carlos Sainz. Maar ook dat duurde niet lang, want Verstappen ging nog eens een klap sneller en zette een 1:35.538 neer.

Hamilton maakte na een kwartier in de sessie een heftig moment mee. De zevenvoudig wereldkampioen verloor in de eerste sector op hoge snelheid de controle over de auto, spinde en wist uiteindelijk een zware klapper te voorkomen. Ook zijn teamgenoot Russell kende wat hachelijke momenten, maar de gevolgen waren een stuk minder groot.

Uitslag Eerste vrije training - Verenigde Staten

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen vroeg naar zacht

Met nog ruim een halfuur te gaan, was het rustig op de baan, al draaide Liam Lawson nog zijn rondjes. De opvolger van Daniel Ricciardo had nog nooit op het Circuit of the Americas gereden en kon zodoende belangrijke kilometers maken. Verstappen en Sergio Perez gingen al vroeg op de zachte banden naar buiten, waarna de Nederlander de snelste tijd op de klokken zette. Hij dook de 1:33 in en wist een gat van acht tienden te slaan naar de concurrentie.

De McLarens, Ferrari's en Mercedessen bleven voorlopig op de harde banden rijden, waardoor een echte vergelijking moeilijk te maken was. Verstappen zette nog een keer aan voor een snelle ronde, maar hij wist zijn tijd niet verder aan te scherpen. Sergio Perez had duidelijk meer moeite om de snelheid te vinden, want hij moest ruim zeven tienden toegeven op zijn teamgenoot.

In de slotfase van de training kwam ook de concurrentie van Verstappen naar buiten op de zachte banden. Sainz was ruim twee tienden sneller dan de Nederlander. Een virtual safety car zorgde er nog voor dat niet iedereen op dat moment een ideale ronde kon rijden. Oscar Piastri zette zijn McLaren uiteindelijk op P5 neer, terwijl de beide Ferrari's op 1 en 2 stonden aan het einde van de sessie. Lando Norris kwam tot de vierde tijd.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintkwalificatie Formule 1 GP Verenigde Staten 2024