Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Verstappen loopt schade op, moet concurrentie voor zich dulden in kwalificatie Silverstone

George Russell heeft poleposition gepakt voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Naast hem op de eerste startrij staat zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen moet het doen met P4.

Verstappen Wet Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op een opdrogende baan was vrijwel iedereen al snel op het iconische circuit van Silverstone te vinden. Alleen de twee Haas-coureurs bleven langer binnen staan. De baan was echter nog te nat om gelijk naar de slicks te gaan, waardoor de coureurs de baan op de intermediates verkenden. Na de eerste inleidende beschietingen was Max Verstappen de snelste man, maar Lando Norris kwam tot 89 duizendsten van de tijd van de Nederlander.

De baan droogde snel op en dat zorgde er met tien minuten op de klok voor dat de eerste coureurs naar binnen gingen voor de slicks. Onder meer Sergio Perez stond op de zachte band, maar raakte van de baan in Copse Corner en kwam in de grindbak terecht. Hij veroorzaakte zodoende een rode vlag en zag zijn kwalificatie al vroegtijdig eindigen. Perez wilde nog dat de marshalls hem terugduwden op de baan, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Met nog ruim zeven minuten op de klok werd de sessie weer hervat. De tijden duikelden al snel naar beneden, maar ook de regen kwam snel uit de hemel vallen. Dat zorgde ervoor dat Verstappen van de baan af schoot en zijn snelle ronde af moest breken. De Nederlander richtte zich echter al weer snel op zette een tijd neer die snel genoeg was om door te gaan naar het tweede deel van de kwalificatie.

De regen bleek van korte duur te zijn en zodoende konden de tijden verder worden verbeterd. Maar naast Perez sneuvelden ook Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, Esteban Ocon en Pierre Gasly in het eerste deel van de kwalificatie. Onder meer de twee Williams-coureurs en Guanyu Zhou gingen wel door naar Q2.

Uitslag Kwalificatie - Groot-Brittannië

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 en Q3

Op de steeds droger wordende baan had Verstappen het lastig in het begin van Q2, zeker ook met de nodige vloerschade na zijn uitstapje in Q1. Hij kwam in eerste instantie tot de zesde tijd, terwijl Lando Norris en Carlos Sainz voorlopig de snelste mannen waren. In de tweede ronde zat Verstappen er wel een stuk beter bij en wist hij zich te mengen in het gevecht vooraan. Opvallend genoeg meldden ook de twee coureurs van Aston Martin zich van voren.

Verstappen was ondertussen gezakt naar de tiende plek in de slotfase van Q2 en zat zo op de wip om überhaupt Q3 te halen. Hij wist de sprong te maken naar de zesde tijd en moest zodoende afwachten of hij door zou gaan naar het derde deel van de kwalificatie. Uiteindelijk wist Verstappen zich 'gewoon' naar Q3 te rijden, maar dat kon niet gezegd worden van Ferrari-coureur Charles Leclerc. De Monegask kwam niet verder dan de elfde tijd.

Nico Hulkenberg en Alexander Albon wisten zich wel te plaatsen voor Q3. Naast Leclerc moesten ook Logan Sargeant, Yuki Tsunoda, Zhou en Daniel Ricciardo vroegtijdig de biezen pakken. Na het eerste rondje in Q3 was George Russell de snelste man, terwijl Norris slechts zes duizendsten moest toegeven op de tijd van de Mercedes-man. Achter Oscar Piastri moest Verstappen voorlopig tevreden zijn met de vijfde plek.

Uiteindelijk was het George Russell die de snelste tijd wist te rijden met een nieuwe verbetering van zijn tijd, gevolgd door Lewis Hamilton en Norris. Verstappen zette zijn auto op de vierde plaats neer.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"