Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2020

Verstappen machteloos tegen superieur Mercedes in kwalificatie voor Britse GP

Het team van Mercedes heeft op zeer indrukwekkende wijze duidelijk gemaakt dat er geen maat staat op het team. In de kwalificatie voor de Britse Grand Prix declasseerde het team de concurrentie tot veldvulling. Max Verstappen wist in zijn Red Bull de derde startplaats te veroveren, maar het gat naar voren was gigantisch.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Cotentpool

In Q1 doken alle coureurs op de zachte band naar buiten. Niet geheel verrassend waren het de Mercedessen die het voortouw namen, maar Max Verstappen wist zichzelf naar de tweede tijd te rijden op slechts 0,023 van Valtteri Bottas. De beide Mercedessen plakten er nog een ronde achteraan en verbeterden hun tijd nog met enkele tienden.

De toppers gingen met speels gemak door naar Q2, maar het was dringen voor de laatste plaatsen in de top 15. Indrukwekkend was weer het optreden van George Russell die eenvoudig doorging naar Q2. Dat gold niet voor Kevin Magnussen, Antonio Giovinazzi, Kimi Raikkonen, Romain Grosjean en Nicholas Latifi. Wederom waren beide Haas-coureurs en Alfa's het haasje.

Het tweede deel van de kwalificatie was zeer belangrijk voor de racestrategie. De band waarop de snelste tijd genoteerd wordt, is de band waarop de coureurs de race moeten starten. Alle toppers kozen ervoor om de medium band te gebruiken. Bottas declasseerde in zijn eerste run de rest van het veld, door een 1.25,0 te rijden, waarmee hij liefst 1,1 seconde sneller was dan Verstappen. Hamilton ging in de fout en spinde in zijn snelle ronde. De Brit kon zijn weg vervolgen, maar de rode vlag werd gezwaaid door als het grind dat op de baan lag.

Uitslag Kwalificatie - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Voor Hamilton betekende dit dat hij in de slotminuten van Q2 nog een run moest maken om zich te kwalificeren voor het derde deel van de sessie. Daarin slaagde hij met speels gemak door naar de tweede tijd te snellen.

Albon, Stroll en Vettel moesten nog flink aan de bak om hun positie in de top 10 veilig te stellen. Albon wisselde naar de zachte band, maar eindigde slechts als twaalfde. Het is de tweede keer op rij dat de Red Bull-coureur niet doordringt tot de top 10 van de kwalificatie. De druk op zijn schouders zal nog meer toenemen.

Afvallers in Q2: Pierre Gasly, Alexander Albon, Nico Hulkenberg, Daniil Kvyat, George Russell.

Met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas als grote favorieten begonnen de coureurs aan Q3. De favorietenrol vervulden ze met verve, waarbij de overmacht van de Mercedes-motor ook direct duidelijk was. Hamilton was een tiende sneller dan Bottas, maar Verstappen gaf meer dan een seconde toe, om de derde startplaats veilig te stellen.

In de slotseconden kregen alle coureurs nog een kans om hun tijd aan te scherpen. Hamilton snelde naar een 1.24,6 en bleef Bottas ruim voor. Verstappen verbeterde zijn tijd ook, maar kwam alsnog een seconde tekort. De Nederlander bleef Charles Leclerc, Lando Norris en Lance Stroll voor.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Groot-Brittannië 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer op ons YouTube-kanaal en maak kans op een Red Bull cap of shirt!

Ja, ik wil winnen!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Transfer Verstappen moet afscheid nemen van belangrijke rechterhand bij Red Bull