Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2019

Verstappen met gebrek aan vermogen vijfde, Ferrari troeft Mercedes af in kwalificatie GP Japan

Sebastian Vettel heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan de poleposition voor zich opgeëist. Hij bleef Charles Leclerc en de beide Mercedessen voor, terwijl Max Verstappen genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

Verstappen Japan 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het goede nieuws op de vroege morgen in Japan is dat de kwalificatie 'gewoon' door kan gaan en wel onder een strak blauwe lucht. Slecht nieuws is er voor Robert Kubica en Kevin Magnussen, die in Q1 beiden crashen bij het opkomen van startfinish. Na twee keer een code rood doen de topteams wat er van hen verwacht wordt en is Daniel Ricciardo de meest opvallende, niet gecrashte afvaller in het eerste kwalificatiedeel.

Q2 verloopt in tegenstelling tot Q1 zonder noemenswaardige incidenten, al moet Nico Hulkenberg zonder stuurbekrachtiging en een werkende versnellingsbak de strijd voortijdig staken. Mercedes pakt bijna een halve seconde op de rest van het veld, met Valtteri Bottas als de nummer één. Alexander Albon klokt de derde tijd, teamgenoot Max Verstappen gaat als zesde door naar Q3, maar klaagt wel over een gebrek aan vermogen.

Uitslag Kwalificatie - Japan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als het er in de laatste twaalf minuten echt om gaat, is het Ferrari dat opeens erg snel is, met Sebastian Vettel die drie tienden los staat van de rest na zijn eerste run. Hij wordt geflankeerd door teamgenoot Charles Leclerc, terwijl daarachter de Mercedessen, de Red Bulls en de beide McLarens twee aan twee aansluiten.

Max Verstappen slaagt er niet in zichzelf van de vijfde plek op te werken naar de tweede startrij of hoger. Het is Sebastian Vettel die nóg sneller weet te gaan en de poleposition voor zich op weet te eisen. Door de tweede plaats van Leclerc kleurt de hele eerste startrij rood. Mercedes bezet de tweede rij en Alexander Albon klokt tot op de duizendsten nauwkeurig dezelfde tijd als teamgenoot Verstappen, het levert hem P6 op.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 2

Wie wint de Grand Prix van Japan 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training