Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2023

Verstappen moet Alonso en Leclerc voor zich dulden in verregende tweede training GP Australië

Fernando Alonso heeft de snelste tijd op de klokken gebracht in de grotendeels verregende tweede vrije training voor de GP va Australië. Max Verstappen werd derde.

Als de tweede vrije training even na de klok van 07:00 uur Nederlandse tijd van start is gegaan, is het druk op de baan. Dat merkt ook Sergio Perez die tot twee keer toe in een snelle ronde fors gehinderd wordt. Het maakt dat Fernando Alonso op medium banden enige tijd als snelste coureur op de tijdenlijst blijft staan. Max Verstappen meldt zich op P3 op zes tienden, maar ook hij reed geen lekkere, vrije ronde.

De dreiging van regen is er voortdurend en na een klein kwartiertje vallen er daadwerkelijk enkele druppeltjes. En dan gaat het steeds harder regenen, waardoor het lange tijd de droog is voor intermediates, maar te nat voor slicks en dat is te merken aan de hoeveelheid actie op de baan.

Uitslag Tweede vrije training - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Uiteindelijk kiest toch iedereen ervoor om de baan op te gaan, met uitzondering van Logan Sargeant. Het lijkt erop dat de teams meer regen verwachten gedurende het weekend, want waarom zou je anders schade riskeren?

Het spreekt voor zich dat tijden niet meer verbeterd worden en los van wat schuivers zien we geen hele gekke dingen op die half natte baan. Zo sluit Fernando Alonso de sessie als snelste af, voor Leclerc en Verstappen.

Nyck de Vries klokte de zeventiende tijd, maar duidelijk is dat de tijden niet alles zeggen in deze sessie.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training