Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022

Verstappen moet Ferrari en verrassende Norris voor zich dulden, Mercedes worstelt in VT2

De tweede vrije training voor de Hongaarse Grand Prix was een prooi voor Charles Leclerc. Ferrari zag er sterk uit tijdens de tweede training en Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde plek. Lando Norris was de vreemde eend in de bijt met zijn tweede positie.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de eerste vrije training zat het lekker dicht op elkaar vooraan het veld, dus ook VT2 beloofde weer spannend te worden. De toppers begonnen dit keer niet op het zachte rubber, maar op het medium rubber. Charles Leclerc leidde al snel de dans door een ronde van 1.18,9 neer te zetten, terwijl de temperaturen buiten torenhoog waren: ver boven de dertig graden, met asfalttemperaturen van meer dan 50 graden Celsius.

Leclerc was daarmee ruim sneller dan teamgenoot Carlos Sainz, die een halve seconde toegaf. Max Verstappen stond zelfs ruim zeven tiende achter op Leclerc na een twintigtal minuten in de tweede vrije training. Het was dus Ferrari die de pace had. In tegenstelling tot Mercedes overigens, want tot de verbazing van Lewis Hamilton was Mercedes bijna twee (!) seconden langzamer dan de Ferrari's in het eerste deel van de training.

Hoor hieronder de verbazing van de zevenvoudig kampioen.

Verstappen doet slechts een poging

Terwijl de toppers in de pitbox stonden om het een en ander aan te passen voorafgaand aan de snelle runs op de zachte banden, begonnen de Mercedes-coureurs er al aan. George Russell zat op zijn zachte bandjes niet in de buurt van de toppers. Wat heet, hij was zelfs langzamer dan coureurs als Vettel en Alonso. Zijn achterstand op Leclerc? 0,9 seconden.

Lewis Hamilton moest zelfs ruim een seconde toegeven op de Monegask en enkele coureurs uit het middenveld voor zich dulden. Zijn voormalige werkgever, McLaren, zat er tijdens VT2 daarentegen zeer goed bij, met Lando Norris en Daniel Riciardo beiden binnen een halve seconde van de leider.

Verstappen kwam pas relatief laat de baan op voor slechts een enkele poging op de zachte banden. Het gat naar Ferrari was aanzienlijk minder groot dan op het medium rubber: 0,2 seconden na die ene poging. Daar liet hij het dus ook bij, waardoor Verstappen uiteindelijk genoegen moest nemen met de vierde plaats. Sergio Perez deed het met een negende tijd overigens niet heel goed.

Uitslag Tweede vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ferrari snel in lange runs

In het laatste kwartier werden de auto's wat voller gegooid met brandstof en mochten de coureurs een langere run uitproberen. Natuurlijk is het gissen hoeveel brandstof er precies aan boord was, maar in de langere runs leek Ferrari enkele tienden per ronde sneller te zijn dan de Red Bull van Verstappen.

De rondetijden van Norris waren niet heel slecht, terwijl Mercedes ook in de lagere runs leek te worstelen. Kan McLaren zich mengen in de strijd met Red Bull en Ferrari? Op zaterdag wacht ons waarschijnlijk regen, dus het belooft een bijzondere kwalificatie te worden.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi