Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Team Redline staan voor zware opgave in 24 uur van Le Mans

Max Verstappen doet dit weekend mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans namens Team Redline. Vandaag (vrijdag) wordt de kwalificatie verreden, maar deze zal Verstappen aan een teamgenoot moeten laten.

Team Redline
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Team Redline

Het is jaarlijks één van de hoogtepunten van het simraceseizoen, de 24 uur van Le Mans. Max Verstappen is eigenlijk een vaste waarde in maanden waarin de Formule 1 voor de coureurs wat naar de achtergrond is verdwenen. Hij komt zoals altijd uit voor Team Redline, dat sowieso sterk vertegenwoordigd is.

Verstappen deelt de auto met landgenoot Jeffrey Rietveld, Diogo Pinto en en Luke Browning. Een tweede Oreca 07 wordt bestuurd door Formule 2-kampioen Felipe Drugovich, IndyCar-winnaar Felix Rosenqvist, Luke Bennett en Chris Lulham. In de GTE-klasse wordt Team Redline in een BMW M8 vertegenwoordigd door Rudy van Buren, Kevin Siggy, Enzo Bonito en Lorenzo Columbo.

Verstappen is overal waar hij virtueel racet een publiekstrekker, maar voor de 24 uur van Le Mans neemt één van de teamgenoten de kwalificatie voor zijn rekening, te weten Rietveld of Siggy.

"Die keuze is gemaakt op basis van een combinatie van ervaring, snelheid en de voorbereiding", zo legt Atze Kerkhof, Team Redline-kopstuk uit aan RacingNews365. "Max heeft zich maar een paar dagen voor kunnen bereiden op deze race."

IJzersterk deelnemersveld

Waar Verstappen vaak bepalend is voor het vaststellen van de perfecte setup, is er nu veel meer sprake van een teameffort: "Verstappen doet wat hij kan aan de setup, maar in dit geval heeft iedereen zo veel mogelijk zijn steentje bijgedragen. Morgen (zaterdag, red.) gaan we zien of dat genoeg is geweest."

Voorzichtige woorden van een teamleider wiens team altijd tot de favorieten gerekend moet worden, maar een blik op de deelnemerslijst maakt duidelijk dat succes allesbehalve vanzelfsprekend is: "We gaan het zien, maar de concurrentie ziet er zeer sterk uit", zo is ook Kerkhof van mening.

Kijken we naar die concurrentie, dan zien we inschrijvingen van sterke formaties als Porsche Coanda, AMG Team Petronas eSports en Floyd Vanwall Burst, teams die we ook in de stand om het eSports-kampioenschap terugvinden in de bovenste regionen. Andere bekende real life coureurs zijn o.a. Bent Viscaal, Romain Grosjean, Alex Yoong, Andy Priaulx, Daniel Juncadella, Job van Uitert, Beitske Visser en nog veel meer.

Kerkhof wil zich nog niet in de kaarten laten kijken voor wat betreft de rolverdeling tijdens de race, de race die op zaterdag om 14:00 van start gaat en live op RacingNews365 te zien zal zijn. De volledige, zeer indrukwekkende inschrijflijst, vind je hier.

Ook interessant:

Hoeveel kost het 'rijbewijs' van Max Verstappen?

Niet alleen Formule 1-teams moeten een flinke smak geld neerleggen om zich in te schrijven voor een nieuw seizoen. Ook de coureurs moeten geld betalen voor hun rijbewijs.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'