Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Mexico 2022

Verstappen naar nietszeggende zesde tijd in tweede training GP Mexico

Max Verstappen klokte de zesde tijd in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico? George Russell was de snelste. Wat het allemaal zegt? Helemaal niet zo veel, maar dat heeft een duidelijke reden.

Verstappen Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vroeg in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico klokt Max Verstappen de snelste tijd en dat op de... ja, op welke band eigenlijk? De coureurs testen verplicht de Pirelli-banden voor 2023 en dat doen ze blind. Enkel de coureurs die eerder vandaag niet in actie kwamen, omdat ze plaats moesten maken voor een vrijdagcoureur, mogen voor de duur van drie kwartier op de reguliere 2022-banden rijden.

George Russell, die zijn eigen auto terugkreeg van Nyck de Vries, is zo'n coureur en zo kan hij op de zachte banden een gat slaan naar alles en iedereen met een tijd die sneller is dan de snelste tijd in VT1. In de top wordt hij vergezeld door de twee andere coureurs die met 2022 mogen rijden, te weten Yuki Tsunoda en Esteban Ocon. Ook zij opteren daarvoor voor de softs.

Als Charles Leclerc zijn Ferrari achterwaarts in de muur zet (zie video onder artikel), volgt een code rood voor de duur van ruim een kwartier. Als daarna de sessie wordt hervat, gaat Verstappen direct de baan op. Enkele weken geleden gaf hij na kritiek op Pirelli aan graag de Italiaanse bandenfabrikant actief te helpen met de ontwikkeling van banden.

Uitslag Tweede vrije training - Mexico

Unibet
Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

Verstappen maakt veel meters

En zo kabbelt de sessie voort. Vergelijkingen maken voor wat betreft de performances is door de opzet van deze training onmogelijk en de zesde plaats voor Verstappen zegt dan ook zo goed als niks. Op weg naar die zesde plaats was Verstappen één van de productieve coureurs op de baan.

Grote (technische) problemen deden zich eigenlijk niet voor en met uitzondering van Leclerc reed iedereen twintig ronden of meer, waarmee ongetwijfeld waardevolle data voor Pirelli in overvloed is verzameld. Max Vertappen stapte met nog vijf minuten te gaan voor de laatste keer uit zijn RB18.

Net als de eerste sessie wordt de tweede sessie afgesloten met een rode vlag. Het was opnieuw Guanyu Zhou die zijn Alfa Romeo stilzette in het stadion gedeelte van het circuit.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"