Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Verstappen op de limiet, maar buiten de top tien in eerste training Monaco

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco genoegen moeten nemen met een plekje buiten de top tien. Lewis Hamilton klokte de snelste tijd.

Verstappen FP1 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Binnen no time staan er aan het begin van de eerste vrije training de nodige tijden op de klokken. Vreemd is dat niet. Ritme vinden in de smalle straten is zeker zo belangrijk als het vinden van een goede setup. We zien de meeste coureurs dat ritme zoeken op de harde banden aan het begin van de sessie, twee coureurs uitgezonderd: Max Verstappen en Oscar Piastri. Zij starten op medium.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zich allebei in de top drie melden na het eerste kwartier met de Nederlander als snelste man. Hij is tevens de eerste die de muur raakt, als hij zijn voorwielen langs de vangrails laat scheren bij het zwembad. Het is de ultieme vorm van het opzoeken van de grens. Als Verstappen vervolgens even binnen staat, moet hij toekijken hoe anderen op harde banden onder zijn tijd duiken. 

Grote problemen zijn er voor Alpine en Pierre Gasly die herhaaldelijk met een haperende Renault-motor de pits moet opzoeken. Het team bevestigt later dat er problemen zijn met de wastegate, bedoeld om overdruk in de turbo te voorkomen, en dat hij niet meer in actie komt.

Dat Verstappen echt op de limiet zit, blijkt uit het feit dat hij her en der fragmenten de reclamedoeken van de vangrails rijdt. In tijd blijkt dat met een tweede run op de reeds gebruikte mediums niet, dat terwijl we her en der eerste softs zien. Het maakt dat Verstappen terugvalt tot buiten de top tien.

Uitslag Eerste vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De eerste coureurs die naar de softs wisselen, Oscar Piastri en George Russell zijn de twee die daar ook lang standhouden, maar dan is het teamgenoot Lewis Hamilton die met nog een kwartier te gaan naar de snelste tijd gaat. Dan wordt kortstondig de rode vlag uitgehangen. Guanyu Zhou raakte de vangrails en liet zodoende wat carbonfragmenten achter op het asfalt. 

Nadien pakt Max Verstappen een nieuw setje banden, maar het gaat wederom om medium banden. Daarop komt hij in het drukke verkeer niet tot een verbetering, waardoor de tijdenlijst een wat vertekend beeld geeft. Verstappen wordt elfde, teamgenoot Sergio Perez twaalfde.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training