Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen opvallend enthousiast: "Beste wintertest ooit voor ons"

Max Verstappen is meestal niet de man die voorop loopt in alle lofuitingen, maar na de wintertest in Bahrein was hij opvallend positief. Hij echode de woorden die andere eerder al uitspraken, maar waar hij nog niet aan wilde.

Verstappen bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mark Webber en Red Bull-teamadviseur Helmut Marko riepen allemaal dat Red Bull er sinds 2013 op papier nooit beter voor stond dan dit jaar. Dat was echter voor de wintertest, maar laatstgenoemde liet tijdens de test zelfs al optekenen dat het de beste wintertest was ooit voor Red Bull.

Toen Max Verstappen op zondagochtend, toen Sergio Perez nog rondjes reed met de RB16B, gevraagd werd of hij dat sentiment van Marko deelt, antwoordde hij op zijn Verstappens. Hij gaaf niet te veel prijs en liet zeker niet merken over te lopen van enthousiasme: "We hebben het naar ons zin hier, maar dat was in voorgaande jaren ook zo. De balans is iets beter dan in andere jaren, maar dat geeft geen garanties, dus je moet gewoon door blijven werken", aldus Verstappen ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Een aantal uren en de snelste tijd van het weekend later is Max Verstappen tegenover F1 TV meer uitgesproken en echoot hij de woorden van Marko wél: "Het is zeker heel goed gegaan. Ik denk dat het de beste seizoenstart ooit is voor ons" aldus de Red Bull-coureur, om vervolgens toch weer een kleine slag om de arm te houden: "Garanties geeft het ons echter niet, we zullen gedurende het eerste Grand Prix-weekend opnieuw moeten kijken waar we staan."

Verstappen kijkt sowieso uit naar de eerste race, of hij daar nu de favoriet is of niet. Dat testen heeft hij nu wel weer gezien: "Iedereen zal daar naar uitkijken, maar persoonlijk vind ik zo'n raceweekend een stuk interessanter. Maar natuurlijk heb je deze (test)dagen nodig om de auto te doorgronden."

Ook interessant:

Video: de geheimen van Verstappens nieuwe Red Bull

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull