Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Stiermarken 2021

Verstappen pakt overtuigende poleposition voor GP Stiermarken

Max Verstappen heeft de poleposition voor de Grand Prix van Stiermarken veroverd. Hij bleef Valtteri Bottas voor.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Geen dreiging van regen tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring, waardoor we alle coureurs op de zachte band in actie zagen in Q1. Daarin waren het de gebruikelijke namen die we voorin vonden, waarbij Max Verstappen met een 1.04,4 de eerste positie bekleedde na de eerste vliegende ronde - voor Valtteri Bottas, Lando Norris en Lewis Hamilton.

Sergio Perez moest flink aan de bak, want na zijn eerste run bekleedde hij slechts de elfde positie. Uiteindelijk wist hij zonder problemen door te gaan naar Q2, maar had daar wel een tweede setje van de zachte band voor nodig.

Afvallers in Q1: Latifi, Ocon, Raikkonen, Schumacher en Mazepin.

Niet verrassend was het dat Verstappen en de Mercedessen op de medium band begonnen aan Q2. Red Bull koos ervoor om Perez op de zachte band naar buiten te sturen. Een strategische beslissing van Red Bull. Verstappen klokte een 1.04,5 en bleef daarmee Perez voor. De Mexicaan reed echter op de zachtste band.

Hamilton maakte een fout in de derde bocht, waardoor hij nogmaals aan de bak moest. Verstappen verbeterde ondertussen zijn rondetijd en Hamilton wist hem tot twee tienden te naderen. De verschillen waren bijzonder klein in Q2, waarbij de top 10 binnen enkele tienden van een seconde zat.

Uitslag Kwalificatie - Stiermarken

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton wist zich nog niet veilig en koos ervoor om op een nieuwe set van de medium band nogmaals de baan op te gaan. De Brit wist zijn tijd met een tiende te verbeteren. Doordat diverse coureurs op de zachte band reden was het ditmaal geen Verstappen vooraan, maar Perez voor Norris en Gasly. Voor Carlos Sainz en Daniel Ricciardo verliep de kwalificatie teleurstellend, beiden wisten niet door te dringen tot Q3.

Afvallers Q2: Russell, Sainz, Ricciardo, Vettel en Giovinazzi.

Geen verschil in bandenstrategie in Q3, met alle coureurs op de zachte band kon het gevecht om de poleposition beginnen. Hamilton opende met een 1.04,205. Verstappen reageerde direct en dook de 1.03 in met een 1.03,8. Daarmee sloeg hij een groot gat naar de rest van het veld van drie tienden.

Hamilton kwam in zijn tweede snelle ronde wel iets dichterbij, maar het gat bleef ruim twee tienden. Achter hem waren het Norris, Bottas en Perez die de top vijf compleet maakten.

In de slotminuten doken alle coureurs nog eenmaal de baan op voor een ultieme poging om hun rondetijd te verbeteren, maar niemand kwam aan Verstappens tijd. De Nederlander bleef Bottas, Hamilton, Norris en Perez voor.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Stiermarken 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'