Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Stiermarken 2021

Verstappen moet Hamilton voor zich dulden in derde training GP Stiermarken

Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de GP van Stiermarken als tweede afgesloten. Vooraan ontliepen de Nederlander en rivaal Lewis Hamilton elkaar niets.

Verstappen Gasly Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

De derde en laatste vrije training voor de GP van Stiermarken kende een zeer rustige openingsfase. Daar waar het op vrijdag dringen was om maar de baan op te gaan, bleven veel coureur lang in de pitbox. Hierdoor waren het de namen van de coureurs uit de subtop die bovenaan de tijdenlijst prijkten.

Max Verstappen en zijn rivalen hielden hun kruit droog in de eerste 20 minuten. Valtteri Bottas (soft), Lewis Hamilton (soft) en Sergio Perez (medium) openden het bal namens de topteams. Bottas pakte de eerste tijd met een 1.06,0 waarna Verstappen als aller laatste coureur op de baan opzocht. Ook hij gebruikte het zachtste Pirelli-rubber.

Met een 1.05,5 was de Red Bull-coureur drie tienden los van de rest van het veld, met Hamilton als eerste concurrent. Verrassend genoeg was het Yuki Tsunoda die onder Hamiltons tijd door. Verstappen maakte het verschil in de tweede en derde sector.

Uitslag Derde vrije training - Stiermarken

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen voerde het tempo gigantisch op in zijn tweede vliegende ronde. Een 16,4 in sector 1, werd gevolgd door een 28,8 in sector 2 en een 19,7 in de derde sector. Goed voor een 1.04,971. Een tijd waarmee Verstappen liefst zeven tienden sneller was dan Gasly en Bottas.

Hamilton versnelde eveneens, maar moest nog altijd vier tienden toegeven op Verstappens tijd. De Red Bull-coureur regeerde tot dusver met ijzeren vuist op de Red Bull Ring. Achter Verstappen en Hamilton waren het Gasly en Bottas die zeven tienden toe moesten geven. Sergio Perez (medium) gaf zelfs acht tienden toe.

In de slotfase van de training simuleerden alle coureurs nog eenmaal een kwalificatie run op de zachte band. Voor Mercedes het sein om de motor vol open te schroeven en op de zachte band dook Hamilton naar een 1.04,3 - een tijd die liefst zes tienden sneller was dan Verstappens tijd van dat moment.

De Nederlander liet, zoals gebruikelijk, even langer op zich wachten voordat ook hij aan zijn run begon. Verstappen scherpte zijn tijd flink aan, maar moest nog altijd twee tienden toegeven op Hamilton. Tijd die hij verloor in de eerste sector.

Bottas (3e) moest bijna een halve seconde toegeven en Perez ruim zes tienden op de vierde positie. Positief voor Honda is dat Tsunoda en Gasly op de vijfde en zesde posities uitstekend voor de dag kwamen. Dat kan niet gezegd worden van de McLarens van Daniel Ricciardo en Lando Norris die respectievelijk als 17e en 19e eindigden.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Stiermarken 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training