Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2020

Verstappen pareert racetempo Mercedes tijdens tweede training Spanje

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas domineerden ook de tweede vrije training op het circuit van Barcelona. Max Verstappen klokte in zijn Red Bull de derde tijd.

Verstappen Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op een snikheet Barcelona openden de Mercedessen direct snel. Lewis Hamilton reed op de medium band de snelste tijd, maar Max Verstappen wist op de gele band beter in de buurt te blijven dan in de ochtend. Vier tienden gaf de Red Bull-coureur toe, waarmee hij de beide Mercedessen splitte - mede doordat Valtteri Bottas op de harde band reed.

Het wachten was echter op de runs op de zachte band, waarbij Hamilton als enige een 1.16 wist te rijden. Hij bleef Bottas bijna drie tienden voor en Verstappen gaf acht tienden toe. Duidelijk werd wederom dat de snelheid van Mercedes over een ronde ongekend is. Achter het vertrouwde trio was het Daniel Ricciardo die met zijn Renault nog redelijk in het spoor wist te blijven.

Verrassing van de dag was Romain Grosjean die zijn Haas naar de vijfde tijd reed, nog voor de beide Ferrari's. Vettel kende weer met een twaalfde tijd een matige training, maar stond nog altijd voor Alexander Albon. De teamgenoot van Verstappen gaf bijna acht tienden toe op de tijd van de Nederlander.

Uitslag Tweede vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het laatste deel van de training stond in het teken van de long runs. De Mercedes-coureurs en Verstappen reden een eerste, relatief korte, stint op de zachte band. Daarbij was het tempo van de titelkandidaten relatief gelijk aan elkaar. De Ferrari's en Renaults gaven gemiddeld gezien een kleine seconde per ronde toe op het toptrio.

Verstappen en Hamilton wisselden in de slotfase nog naar de medium band voor een volgende long run. Ook op het gele rubber ontliepen de beide coureurs elkaar nauwelijks, wat mogelijk betekent dat ons een spannende race te wachten staat. De voorspelde, extreme bandenslijtage was tijdens de tweede training niet aanwezig.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'