Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2020

Verstappen rekent af met achtervolgers, Mercedes blijft dominant

De kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix leverde geen verrassingen op. Max Verstappen legde achter de beide Mercedessen beslag op de derde stek.

Verstappen kwali Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op een zonovergoten Circuit de Barcelona-Catalunya begonnen alle twintig de coureurs aan de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix. De wagen van Esteban Ocon, die crashte in de slotminuten van de derde training was op tijd opgelapt.

Verrassingen vonden niet plaats in het eerste deel van de kwalificatie, waarin alle coureurs hun tijd op de zachte band reden. Hamilton sloot Q1 als snelste af voor Sergio Perez en Max Verstappen. De Nederlander gaf drie tienden toe op de Mercedes-coureur.

Kimi Raikkonen onttrok zich eindelijk van de laatste startrij en kwalificeerde zichzelf voor het eerst dit seizoen voor Q2. Afvallers: Kevin Magnussen, Romain Grosjean, George Russell, Nicholas Latifi en Antonio Giovinazzi.

Uitslag Kwalificatie - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het tempo werd in Q2 opgevoerd door de beide Mercedessen. De party modus werd een tandje hoger gezet en de tijden doken omlaag. Hamilton klokte een 1.16,0, een tiende voor Bottas. Verstappen snelde naar de derde tijd, maar moest een halve seconde toegeven.

Teamgenoot Alex Albon kende een matige eerste run, met de negende tijd en moest nog aan de bak. Dit gold ook voor Sebastian Vettel die slechts elfde stond na zijn eerste run. Opvallend daarbij was dat alle coureurs kozen voor de zachte band, daar waar vooraf nog verwacht was dat diverse coureurs een run op de medium band zouden maken.

Met de hakken over de sloot wist Albon zich naar Q3 te wurmen, waarbij Vettel slechts 0,005 seconde langzamer was, maar genoegen moest nemen met de elfde positie. Opvallend was dat beide Renaults hun Waterloo al vonden in Q2.

Afvallers Q2: Vettel, Daniil Kvyat, Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen en Esteban Ocon.

De startplaatsen werden pas verdeeld in Q3, het laatste deel van de kwalificatie. Mogelijk voor het laatst dat de party modus gebruikt kon worden door de teams en Mercedes gaf alle paardenkrachten vrij.

Hamilton snelde naar een 1.15,5 en was daarmee nipt sneller dan Bottas. Verstappen vond zichzelf terug op de vertrouwde derde stek op zeven tienden van een seconden, met achter hem de beide Racing Points. Albon kende wederom een slecht run en klokte de achtste tijd, een volle seconde langzamer dan Verstappen.

In de slotseconden waagden de coureurs nog een ultieme poging om hun tijd en startpositie te verbeteren. De poleposition van Hamilton kwam niet in gevaar. Zondag start de Brit voor teamgenoot Bottas en Verstappen. Albon verbeterde zijn tijd nog en klom op naar de zesde positie op 1,4 seconde van de pole.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Spanje 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training