Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verkleint gat naar Mercedes in derde training GP Spanje

Max Verstappen kan terugkijken op een goede derde vrije training op het circuit van Barcelona. De Nederlander moest de beide Mercedessen voor zich dulden, maar het gat bedroeg 'slechts' een halve seconde.

Verstappen Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde vrije training vormde de laatste kans voor de coureurs om hun auto's te prepareren voor de kwalificatie van vanmiddag. Ondanks dat de sessie maar een uur duurde, was het lang wachten op echte actie op de baan.

Valtteri Bottas opende het bal met de eerste 1.17 van de dag en was een tiende sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen moest op zijn beurt een halve seconde toegeven op de Mercedessen - allen klokten hun tijd op de zachtste band. Verstappen liep het gros van zijn achterstand op in de tweede sector, waarin hij een kleine vier tienden verloor.

Een tweede vliegende ronde leverde een derde tijd op, op minder dan twee tienden. Verstappen sloeg toe in de derde sector. Achter het snelle trio was het gat richting de rest van het veld groot. Charles Leclerc was de enige coureur die na de eerste runs ook nog binnen een seconde van Bottas wist te blijven.

Uitslag Derde vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de slotfase van de training voerden de coureurs het tempo nog wat verder op, middels een kwalificatie run op de zachte band ter voorbereiding op de kwalificatie van vanmiddag. Thuisrijder Carlos Sainz wist de snelste tijd van Bottas zelfs te benaderen tot op minder dan een tiende.

De beide Ferrari's knokten voor wat ze waard waren, maar kwamen niet in de buurt van de snelste tijden. Ook de Mercedes-coureurs scherpten hun tijden flink aan op de rode band. Hamilton nam daarbij de eerste positie over van Bottas met een 1.17,222.

Op een verse setje van de rode band verbeterde ook Verstappen zijn tijd, maar het gat richting de Mercedessen bedroeg een halve seconde - goed voor de derde positie. Teamgenoot Alexander Albon kwam er wederom niet aan te pas en klokte de negende tijd.

De sessie kwam voortijdig tot een eind na een crash van Esteban Ocon in de muur. De Renault liep daarbij flinke schade aan de voorkant op. Aanleiding voor het incident vormde een sterk afremmende Kevin Magnussen, die eigenlijk Ocon voorbij wilde laten. De Fransman werd echter verrast door de abrupte actie van de Haas-coureur.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Spanje 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie